NHL starttasi viime yönä ja tulessa oli heti muutama suomalainen. Montreal Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen sai kunnian tehdä NHL-kauden ensimmäisen maalin, kun hän osui Toronto Maple Leafsin verkkoon.

Myös huippulupaus Jesperi Kotkaniemi sai ottelussa tehopisteen, kun hän syötti Montrealin toisen maalin. Hänestä tuli kautta aikojen ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka pelaa NHL-ottelussa, ja luonnollisesti myös ensimmäinen tehopisteen tehnyt. Vahva suomalaispanos ei auttanut Montrealia kuitenkaan voittoon, sillä Toronto voitti ottelun jatkoajan jälkeen 3-2. Voittajien kapelimestarina toimi Auston Matthews, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Hallitseva Stanley Cup -mestari Washington Capitals aloitti kautensa tyylillä. Joukkue murskasi Boston Bruinsin maanrakoon lukemin 7-0. Suomalaisvahti Tuukka Rask jätti jään neljän päästetyn maalin jälkeen, kun kakkosvahti Jaroslav Halak korvasi hänet. Rask torjui 14/19 laukausta. Viime kauden NHL:n maalikuningas Alexander Ovetshkin osui ottelussa kertaalleen.

Vancouver Canuksin Markus Granlund saalisti yhden syöttöpisteen, kun Calgary Flames kaatui lukemin 5-2. Anaheim Ducks haki puolestaan vierasvoiton samoin luvuin San Jose Sharkisista.