Ensi viikon miesten lentopallon olympiakarsintoihin valmistautuva maajoukkue kärsi lauantaina turnauksen kolmannen tappionsa Puolan Krakovassa isäntämaa Puolalle 0-3 (19-25, 16-25, 19-25)

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Puola pelasi vakuuttavasti ja Suomen pelin aikana kasvanut virhealttius ei antanut vieraille suuriakaan mahdollisuuksia.

Brasilia voitti Wagnerin Muistoturnauksen lyötyään perjantain päätösottelussaan Serbian 3-0. Brasilia hävisi turnauksessa vain yhden erän. Puola oli turnauksessa toinen, Serbia kolmas ja Suomi neljäs.

Lauri Kerminen valittiin upeasti turnauksen parhaaksi liberoksi.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Brasilian Leal.

Paras libero Lauri Kerminen

Ottelu oli samalla Lelu Ojansivulle maajoukkueuran 200:s. 31-vuotias Ojansivu on 18:s suomalaismies, joka ylsi tähän maaottelumäärään.

Kaislasalolla terävä alku synttäripäivään

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Samuli Kaislasalo, Elviss Krastins, Peetu Mäkinen, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Lauri Kerminen (L).

Avauserässä Suomi esitti pirteää peliä, mutta Puolan puolustaminen ja hyökkääminen oli kuitenkin liikaa. Puolan hyökäysprosentti oli 59 ja joukkue teki vain kolme omaa virhettä erään. Syntymäpäiväsankari Samuli Kaislasalo vastasi pääävalmentaja Joel Banksin ”huutoon” taottuaan avauserään 8/+8. Myös Peetu Mäkinen oli mainio 6/+4.

Toisen erän 10-8 -johtoa seurasi viisi perättäistä Puolan pistettä, joissa Suomi jäi täysin seuraajan rooliin. Kaislasalon toinen erä muodostui lähes painajaismaiseksi, kun nyt sadoksi tuli 0/-4.

Kolmas erä kulki tasaisesti kasvavalla erolla kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Pelasimme tänään varsin hyvän pelin ja ratkaisimme taas muutamia ongelmia lisää. Pelisysteemimme kehittyy koko ajan. Erien lopussa pelimme muuttui kuitenkin turhan yksiulotteiseksi. Pelasimme tänään joukkuetta vastaan, joka tunnetaan erinomaisesti puolustuspelaamisesta ja sitä he tänään esittivätkin. Saimme heiltäkin tänään paljon opittavaa.

– Koko turnauksen osalta pelimme kehittyi meilestäni hyvin. Vastustajamme olivat kaikki maailman terävintä kärkeä ja tämä oli monelle pelaajalle kaste tällä tasolla. Tämä oli kova haaste ja uskomattoman hieno kokemus kaikkiaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote