Vain päivä sen jälkeen, kun Venäjän MM-finaali on pelattu sunnuntaina Moskovassa, käynnistyy alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaus Vaasassa ja Seinäjoella.

Isäntämaa Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat kivikovat Portugali ja Italia sekä Norja. Juha Malisen käskyttämässä Suomen leirissä on luonnollisesti pyritty ottamaan kaikki mahdollinen tieto irti tulevista vastustajista, mutta helppoa se ei ole ollut.

– Italia-ottelusta ei tule millään tavalla helppo. He ovat aika hyvin pystyneet pitämään pimennossa heidän viimeiset harjoitusottelunsa. Tosiaan suljettujen ovien takana on hankala löytää niitä nauhojakaan mitään kautta. Heille terveiset vain tästä, mutta meillä on ollut keinomme. Olemme pyrkineet analysoimaan heidänkin joukkuettaan, Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen kertoi Viafreen haastattelussa.

– Avausottelu ei tule olemaan helppo, mut pystytään samalla ennakkoluulottomalla otteella, mitä Turkkia vastaan oli viime viikolla, kun voitimme 2-0. Tämä sama asenne ja yhtenäisyys minkä pystymme siitä pitämään.

Suomi kohtaa Italia-pelin (16.7.) Norjan (19.7.) ja viimeisenä lohkovaiheessa Portugalin (22.7.). Lohkon kaksi parasta selviytyy välieriin.

– Tasurin kautta Norja-matsia kohti, joka me tullaan voittamaan, ja Portugali-ottelu sitten ratkaisee lopussa, mikä meidän lohkosijoitus tulee olemaan, Tihinen pohti.

Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi EM-turnauksessa pelaavat Englanti, Ranska, Turkki ja Ukraina.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien eli Suomen A-maajoukkueen ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.