Suomen U17-poikien (2003) maajoukkue kaatoi tiistaina Paraisilla Moldovan Niklas Pyyhtiän, Kasper Paanasen ja Casper Terhon maaleilla 3-0 (3-0). Suomi keräsi EM-alkukarsintalohkostaan seitsemän pistettä ja vei lohkon ykkössijan.

Suomi siirtyi johtoon tiistain ottelussa 20. minuutilla. Vasemmalta lähtenyt keskitys löysi taka-alueelta Miika Koskelan pään, joka jatkoi pallon maalille. Niklas Pyyhtiä taisteli tilanteen maaliksi puolustuksen ahdisteluista huolimatta. Toinen maali oli upea henkilökohtainen suoritus Kasper Paanaselta. Hyökkääjä sai pallon oikealla, kääntyi ja harhautteli vastustajia ja käytti palloa Kai Meriluodolla. Syöttö takaisin oli niin ikään taitava ja Paananen viimeisteli tyylikkäästi vajaan puolen tunnin kohdalla.

Seuraavaa täysosumaa ei tarvinnut kauaa odottaa. Casper Terho pelasi pallon oikeaan laitaan Paanaselle, joka eteni vahvasti. Hän laukoi ja Andrei Filipov torjui. Irtopallon taisteli Terho, joka laukoi pallon verkon perukoille.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Mitä maaleja 🤩 U17-pojat voitti Moldovan näillä Niklas Pyyhtiän, Kasper Paanasen ja Casper Terhon osumilla 3-0. EM-karsinnoista jäi käteen kaksi voittoa ja tasapeli, eli lohkovoitto ja paikka kevään jatkopeleihin 💪🏼 #Minihuuhkajat

Toisella jaksolla ei maaleja nähty ja Suomi otti komean ykkössijan karsintalohkossa.

– Aina kun kolmoskorista tuleva joukkue tällaisen turnauksen voittaa, niin jotain on tehty hyvin. Tästä kiitos niin pelaajille kuin koko taustaryhmälle, kaikki ovat tehneet hienoa työtä, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi tyytyväisenä.

– Tämä antaa meille energiaa ja uskoa paljon lisää. Nyt odotetaan innolla jo joulukuun arvontoja ja sen jälkeen kevään jatkokarsintaa.

Lähde: Palloliiton tiedote.