Euroopan jalkapalloliitto Uefa on ilmoittanut suomalaiskannattajien pääsylippukiintiöksi Pietarissa 8000 ja Kööpenhaminassa 5000 eli kaikkiaan suomalaiskannattajille on varattu Kööpenhaminasta ja Pietarista kolmeen alkulohkon otteluun 21 000 lippua.

Näistä lipuista noin 4800 menee Suomen maajoukkueen kannattajayhdistykselle SMJK:lle, 3000 muille jalkapalloperheen sidosryhmille, ja kaikki loput noin 13 200 lippua arvotaan joulukuussa Uefan arvontaan osallistuneiden kesken.

Tämän lisäksi Palloliitto saa osto-oikeuden tuhanteen lippuun ottelua kohden sidosryhmilleen, joista suurimpia ovat joukkueen pelaajat ja taustaryhmä läheisineen, yhteistyökumppanit ja suomalaisen jalkapallon puolesta aktiivisesti arjessa työskentelevät jalkapallotoimijat.

Uefalta maanantaina saadun tiedon mukaan suomalaiskannattajat tulevat lisäksi saamaan ottelukohtaisesti useita satoja (maksimissaan tuhat) lisälippuja Kööpenhaminaan sekä Pietariin paikoille, joista on rajallinen näkyvyys (restricted view) kentälle. Uefa tiedottaa näiden lisälippujen myynnistä myöhemmin.

SMJK:n lippukiintiö ottelua kohden on 1612 eli näin ollen kaikki SMJK:n kautta kuluneisiin EM-karsintoihin lippuja ostaneet yhdistyksen jäsenet saavat osto-oikeuden jokaiseen Suomen otteluun ensi kesän lopputurnauksessa.

– Olemme tyytyväisiä ja iloisia tästä ratkaisusta yhdistyksemme kiintiön suhteen. Nyt kaikki Pohjoiskaarteessa joukkuetta matkalla näihin kisoihin tukeneet pääsevät antamaan kisoissa äänensä ja tukensa Huuhkajille, kuten aina. Ymmärrämme SMJK:ssa kiintiöiden rajallisuuden ja toivomme jokaiseen peliin mahdollisimman suurta tukea koko katsomolta joukkueelle, SMJK:n puheenjohtaja Jussi Hartikainen sanoi Palloliiton sivuilla.

– Todella hienoa, että pääsimme hyvään lopputulokseen meille tärkeän kumppanin SMJK:n kanssa. Päätökset lippukiintiöiden osalta ovat kokonaisuudessaan vaikeita, koska tietysti haluamme tarjota suomalaisen jalkapallon tukijoille ja ahkerille tekijöille mahdollisuuden nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta laajasti, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sanoi.

Mahdollisissa pudotuspeliotteluissa suomalaiskannattajien kiintiö on 5000 lippua ottelustadionista riippumatta, kuitenkin niin, että mahdollisessa välierässä suomalaiskannattajien kiintiö on 10 500 lippua ja finaalissa 11 000 lippua.

Pääsyliput EM-lopputurnaukseen voi hankkia ainoastaan UEFA:n kautta ja ilmoittautuminen kannattaja-arvontaan alkaa keskiviikkona 4.12. kello 15 Suomen aikaa ja jatkuu tasan kaksi viikkoa keskiviikkoon 18.12. kello 15 saakka.