Jääkiekon Suomi-sarjassa eli Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla nähtiin 21. tammikuuta poikkeuksellisen ruma taklaus.

Naantalilaisen VG-62:n puolustaja Stenka Karlsson taklasi porilaisen Karhu HT:n maalivahtia Niklas Lehteä päähän kyynärpäällä menetettyään malttinsa täysin ottelun jatkoajalla. 27-vuotias veskari Lehti ei pystynyt jatkamaan ottelua tapahtuneen jälkeen.

Karlsson sai tilanteesta ottelurangaistuksen, mutta niin vähällä hän ei tilanteesta loppujen lopuksi selvinnyt. Maanantaina selvisi, että Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on tuominnut Karlssonin peräti 15 ottelun pelikieltoon.

Kurinpitoselvityksessä kerrottiin asioista tarkemmin.

– Jatkoajalla tapahtunut päähän kohdistunut taklaus oli kosto aiemmasta rikkeestäni. Taklaaja on pyytänyt minulta henkilökohtaisesti jo anteeksi. Samalla hän kertoi kyseessä olleen kosto edellisestä tilanteesta ja pahoitteli malttinsa menettämistä, Lehti kertoi kurinpitoselvityksessä jatkaen:

– Myös kyseessä oleva pelaaja ja ulos ajettu toimihenkilö olivat huoltajamme sekä lääkärimme mukaan huutaneet minulle pukukoppikäytävällä, että ”sitä saa, mitä tilaa”. Ajattelin saattaa tämän tietoonne, koska mielestäni teko oli todella raukkamainen.

Karlssonin mukaan Lehti oli huitaissut häntä suoraan kasvoihin varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Karlsson, 30, kuitenkin myönsi, että kyseessä oli kosto tilanteesta.

Ottelun päätuomarina toiminut Jari Levonen ei tuominnut Lehden huitaisusta rangaistusta.

– Päätuomari Levonen katsoi tätä tilannetta huonosta kulmasta tapahtumaan nähden, mutta mahdollisesti muistaa kun ensimmäinen reaktioni laidassa tilanteen jälkeen oli ”Mitä vit…” johon hän vastasi jämäkästi, että kyseessä olisi ollut oman pelaajan maila. Näin ei kuitenkaan ollut, ja menetin täysin malttini tilanteen johdosta, Karlsson kertoi.

– Edellä mainittu tilanne huomioiden, olin erittäin kostonhimoinen, koska pidin sitä sikamaisena.

Karlsson ei kertomansa mukaan yrittänyt tahallaan osua Lehteä päähän. Hän ei kuitenkaan väitä yrittäneensä väistää maalivahtia.

Karlssonin pelikiellosta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Karlssonin törkytaklauksen voit katsoa alta. Jos video ei aukea, katso se täältä.

Lähde: Ilta-Sanomat.