16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Suomi kaatoi Puolan korilukemin 63-40 (27-21).

Voiton myötä Suomi varmisti paikkansa A-divisioonassa myös ensi kaudeksi.

Ottelu lähti käyntiin Sudenpentujen osalta vähäkorisesti, mutta suomalaisten puolustus piti Puolan ahtaalla alusta saakka.

Kuuden pisteen puoliaikajohdossa Sudenpennut pisti Puolalle jauhot suuhun pitäen kolmannella neljänneksellä vain kolmessa pisteessä. Puola pysyi puristuksissa vielä päätösneljänneksen puoleenväliin asti, jolloin peli oli jo ratkennut Sudenpentujen hyväksi.

– Aivan eläimellistä puolustamista jokaiselta pelaajalta. 16-vuotiaille tytöillä tulee pelejä, jolloin koreja ei tule, mutta silloin pitää pystyä puolustamaan. Huikea suoritus meidän tytöiltä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä ylisti Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen tehokkain oli Kiia Mäntylä (24/5), joka täytti roolinsa kovan luokan heittäjänä, jotta Suomi pysyi keulilla ensimmäisellä puoliajalla. Klaara Mekkonen (4/8) oli taas kolmannen neljänneksen hyökkäyksen aivot, jonka kautta Suomi sai viljalti korintekopaikkoja. Kati Ollilainen (11/8/5 syöttöä) ja Henna Sandvik (14/9) taas näyttivät johtavina pelaajina suunnan, jota muut seurasivat.

Voiton myötä Suomi pelaa sijoista 9-12 ja varmisti paikkansa A-divisioonassa.

Lähde: Basket.fi