Maastohiihtäjä Pita Taufatofua on kotimaansa Tongan ainoa edustaja käynnissä olevissa Pyeongchangin olympialaisissa.

Taufatofuan torstainen lehdistötilaisuus keräsi paikalle paljon ihmisiä. Paikalla oli myös pari suomalaistoimittajaa.

Kun Aamulehden toimittaja pääsi mikin varteen, hän esitti Taufatofualle, 34, Iltalehden mukaan kysymyksen siitä, ketä tämä ihailee maastohiihdon saralla.

– On vaikea hankkia idoleita. Sitä haluaisi puhua heille, mutta kun he vain lentelevät ohitseni! Ja kun tulen maaliin, he ovat jo päivällisellä, Taufatofua heitti IL:n mukaan, ja vastaus sai koko lehdistöhuoneen nauramaan.

Tongalaisesta tuli Rion vuoden 2016 kesäolympialaisten avajaisten jälkeen maailmanlaajuinen julkisuuden henkilö, kun hän marssi maansa lipunkantajana ilman paitaa. Taufatofuan ihaksikas ylävartalo oli öljytty.

Taufatofua suoritti perjantaina 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kunnialla. Hän sijoittui kilpailussa sijalle 114 ja hänen taakseen jäi kaksi kilpailijaa.

Kilpailun voittaneelle Dario Cologanalle Taufatofua hävisi 22 minuuttia, 57 sekuntia ja 2 sekunnin kymmenysosaa. Taufatofuan aika oli 56.41,1.

Kiteeläinen, Boliviaa edustava Timo Grönlund sijoittui sijalle 105. Eroa Colognaan kertyi yhdeksän minuuttia, 34 sekuntia ja viisi sekunnin kymmenysosaa.