Sami Jauhojärvi oli suuri sankari keskiviikkona, kun konkarihiihtäjä taisteli Suomelle sen Sotshin olympialaisten ensimmäisen kultamitalin.

Sami Jauhojärvi ei uskomattomasta suorituksesta huolimatta äitynyt liian suuriin hehkutuksiin. Jauhojärvi voitti siis Iivo Niskasen kanssa miesten parisprintin ja jätti Venäjän ja Ruotsin himmeämmille mitaleille.

– Viimeisessä mäessä oli vähän kylmä rinki hanurin ympärillä edelleen, kun en tiennyt, miten loppusuoralla käy. Tavallaan en ole omasta mielestäni tehnyt mitään erikoista, mutta ihmisten mielestä olemme. Jos olisimme olleet neljänsiä samalla hiihdolla, tunne voisi olla pikkuisen toisenlainen. Tämä on palkinto pitkästä työstä. Vaikea sanoa vielä, mitä tämä merkkaa. Toivottavasti saisimme pikkuisen nostetta junioreiden pariin, Jauhojärvi pui Hiihtoliiton verkkosivuilla.

– Olen ehkä pitänyt vähän euforisempana ajatusta siitä, että pystyy voittamaan, kuin mitä se oikeasti onkaan. Veikkaan, että tulevat pari viikkoa tulevat olemaan kiireisempiä, ”Musti” lisäsi.

Voittojuhlien alkutahteja häiritsi hienoisesti saksalaishiihtäjän kohtalo, joka tippui mitalitaistosta kaaduttuaan kontaktista Jauhojärven kanssa.

Tscharnke otti ulkokaarteen, ei nojannut valliin. Minä tulin sisältä ja nojasin valliin, pääsin ohi. Olin selkeästi edellä, suomalainen selvensi.