Samuel Haanpään Borås Basket ja Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings antoivat kumpikin tahollaan kyytiä Ruotsin liigan hyvin aloittaneelle Södertälje Kingsille loppuviikolla. Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiesti jatkoi voittojaan Romaniassa ja Ville Tuomisen luotsaama Bakken Bears Tanskassa.

Haanpää pussitti 21 minuutissa 10 pistettä, haki viisi levypalloa ja blokkasi kaksi vastustajan heittoa, kun Borås vei toisen neljänneksen Södertäljeä vastaan 28–14 ja voitti lukemin 84–61 Christopher McKnightin (16/9) ja Michael Palmin (14/12) johdolla.

Ray Ailuksen Solna Vikings avasi myöhemmin voittotilinsä viidennellä yrittämällä viemällä James Washingtonin (19/4/6 syöttöä) ja Jaron Jonesin (19/11/2 blokkia) onnistumisilla vierasottelun viimeiset puolitoista minuuttia. Vikingsin avausvoitto rastittiin pöytäkirjaan 69–74 (34–39).

Borås on voittanut kaikki viisi otteluaan ja jatkaa liigaa puhtaalla pelillä. Vikingsille on merkitty viidestä ottelusta yksi voitto.

Tanskan liigakauden kahdella niukalla voitolla aloittanut, Ville Tuomisen komentama Bakken Bears haki kolmannen voittonsa selkeämmällä marginaalilla kukistamalla Horsensin 77–93 (38–36).

Peli pysyi tasaisena kolme jaksoa, kunnes Kaido Saksin (18/4) ja Nicolai Iversenin (14/10) kannattelema Bears vei neljännen jakson nimiinsä 16–28.

Gerald Lee junior oli CSU Asesoft Ploiestin ulkomaalaispelaajista lepovuorossa viikonloppuna, kun Ploiesti jatkoi voittojaan nujertamalla Sibiun 91–71 (42–36). Ploiesti vei pelin avausneljänneksen ja kolmannen neljänneksen yhdeksällä pisteellä.

Dragan Labovic (24/7), Jonte Flowers (19/6/3 riistoa) ja Alhajji Mohammed (19/6/5 syöttöä/4 riistoa) nikkaroivat kaikki kolme peliään voittaneen Ploiestin kärkitehot.

Ludwigsburgin Shawn Huff ja Frankfurtin Mikko Koivisto urakoivat kumpikin 20 minuutin saldon Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella.

Huff keräsi joukkueelleen kuusi pistettä ja kahdeksan levypalloa 99–85 (37–34)-päättyneeseen tappioon Ulmin vieraana. Ulmin Will Clyburn (28/17) ja Tim Ohlbercht (27/7) olivat kentän hahmot.

Koivisto puolestaan upotti yhdeksän pistettä Frankfurtin 71-62 (29-24)-tappiossa Bremerhavenia vastaan. Tyrus McGeen (17/2/3 syöttöä) johtama Bremerhaven haki voiton hurjalla puolustuspelillään.

Viiden pelatun kierroksen jälkeen Huffin Ludwigsburg on voittanut kaksi ja Koiviston Frankfurt yhden ottelun.