Maailmalla pelaavista suomalaisista jalkapalloilijoista moni viettää vielä kesälomaa, mutta on sarjoja toki käynnissäkin.

Heinäkuun ensimmäinen lauantai oli suomalaisittain pelattuihin otteluihin nähden poikkeuksellisen tehokas. Kentillä Euroopan pääsarjoissa nähtiin kaksi suomalaista ja molemmat tekivät maalin.

Valko-Venäjällä BATE Borisovissa pelaava Jasse Tuominen iski joukkueensa toisen maalin Gorodejan kaatuessa 2-0. Ruotsin Allsvenskanissa Halmstadin Nikolai Alho puolestaan pamautti joukkueensa 1-0-johtoon, mutta Halmstad joutui lopulta tyytymään 1-1-tasapeliin Elfsborgia vastaan.

Yhteistä suomalaisille maalintekijöille oli myös se, että kumpikin oli joukkueensa avauksessa, mutta vaihtopenkki kutsui toisella jaksolla miltei samaan aikaan – Tuomisella 66. minuutilla ja Alholla 67. minuutilla.