Champions Hockey Leaguessa Tappara, Ilves ja Pelicans pääsivät mässäilemään osumilla, kun kaikki kolme joukkuetta ottivat runsasmaaliset voitot.

Ilotulituksen aloitti Tappara, joka jätti perjantaina Rauman Lukkoa piinanneen Belfast Giantsin nollille voittamalla komeasti 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). Tappara oli erityisen vahva erikoistilannepelaamisessaan, sillä kuudesta maalista neljä syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla.

Tehokkaimpana kirvesrintana hääri tehot 1+3 kirjauttanut Carter Camper sekä 2+1 merkkauttanut Nicholas Halloran. Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen,

– Mielestäni olimme paljon parempia kiekon kanssa kuin ensimmäisessä ottelussa. Teimme fiksuja päätöksiä ja liikutimme kiekkoa hyvin. Erikoistilannepelaamisemme oli erinomaista ja siitä osoituksena yli- ja alivoimamaalit sekä nollapeli.

– Kokonaisuudessaan liikutimme kiekkoa paremmin ja saimme pelimme rullaamaan. Jossain vaiheessa menimme hieman lukkoon, mutta teimme hyvää työtä ja hallitsimme peliä, Grönborg analysoi ottelua CHL:n tiedotteessa.

Hallitsevana CHL-mestarina kauteen lähtenyt Tappara avasi pelinsä jatkoerävoitolla Aalborg Piratesista sekä selvällä Giants-voitolla.

– On mukavaa, että olemme aloittaneet voitoilla. Täytyy muistaa, että olemme kuitenkin matkamme alussa. Pelityyli on mennyt osittain uusiksi ja meillä on aika lailla uusi joukkue. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänämme ja olemme vasta alussa.

Tapparan pelit jatkuvat torstaina 7.9., kun Tappara isännöi Adler Mannheimia.

Ilves jatkoi paikallisvastustajansa viitoittamalla tiellä, kun se kaatoi italialaisen Bolzanon selvästi 7-1 (3-1, 4-0, 0-0). Ilves näytti kotijoukkueelle mitä tuleman pitää iskemällä jo ensimmäisen reilun 6,5 minuutin aikana kolme maalia. Ensimmäisen erän lopussa alkoivat tunteet kuumeta ja molemmat saivat nipun jäähyjä. Ilves tuli toiseen erään kylmäpäisempänä ja ratkaisi ottelun edukseen.

– Erinomainen valmistautuminen ottaen huomioon, että oli hankalat olosuhteet, kun oli matkustamista ja aika lämmintä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelasimme erinomaista jääkiekkoa. Sen jälkeen alkoi hieman nakkikioski meininki, mutta me hoidimme sen myös hyvin. Saimme toisen erän alkuun ylivoiman ja käytimme sen hyväksemme ratkaisten ottelun, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen tiivisti ottelun.

Ilveksen tehokkaimpina tehoilivat 1+3 tilastoinut Simon Stransky ja häntä säesti kolme maalia alustanut Petr Kodytek. Ilves on aloittanut CHL:n kahdella voitolla kaadettuaan torstaina tshekkiläisen Pardubicen 3-1. Pennanen antaa joukkueen aloituksesta korkean arvosanan.

– Olemme saaneet hyviä tuloksia ja meillä on ollut kaksi hyvin erilaista vieraspeliä. Pardubice oli kova peli, jossa oli ahdasta ja tiivistä ja tämä oli taas täysin toisenlainen peli. Olimme unohtaneet edellisen voiton ja lähdimme peliin nöyrin mielin. Antaisin hyvän arvion näistä kahdesta ensimmäisestä pelistä, Pennanen summasi.

Ilveksen ensi viikon CHL-kalenterissa ovat Ocelan Trinecin vierailu perjantaina 8.9. ja Vitkovice Rideran isännöinti sunnuntaina 10.9.

Pelicans oli hävinnyt ensimmäisen pelinsä Växjö Lakersille kotonaan 1-5, mutta toisessa Pelicans sai voittotilin auki murskatessaan Rouen Dragonsin vieraskentällä 8-3 (6-2, 1-0, 1-1).

Ottelun alku oli hyvin viihdyttävä, sillä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana verkko oli heilunut jo viisi kertaa, ja neljästi asialla oli Pelicans. Pelicans vei lopulta avauserän peräti 6-2 eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kiitteli joukkueensa suoritusta.

– Erittäin hieno suoritus joukkueelta. Meillä oli matkustushaasteita, mutta keskityimme olennaiseen. Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen. Tämä oli askel parempaan suuntaan ja menimme taas pikkaisen eteenpäin ja parannamme tästä vielä, kun yhteistoiminta kehittyy. Olemme vielä alkumatkalla, Niemelä muistutti.

– Nämä olivat kaksin hyvin erilaista peliä. Nämä ovat kovia kansainvälisiä pelejä, jotka auttavat meitä. Täällä Rouenissa oli hieno urheilutapahtuma ja -kulttuuri. Täytyy olla tyytyväinen joukkueen voittoon, Niemelä niputti vielä kahden avausottelun antia.

Ensi viikolla Pelicans pääsee viettämään kahden kotiottelun kierrosta, kun se kohtaa Ilveksen tavoin Vitkovice Rideran ja Ocelan Trinecin. Pelicans isännöi Vitkovice Rideraa perjantaina 8.9. ja kaksi päivää myöhemmin Ocelan Trinecia.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studiota on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden
menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote