Miesten lentopallon Mestarien liigan historiallinen suomalaiskausi saa taas uuden luvun torstaina, kun Ford Store Levoranta (VaLePa) saa Turun Kupittaalla lohkovaiheen viimeisessä kotiottelussaan vastaan Turkin kahden viime kauden mestarin Halkbank Anakaran.

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten Ankarassa, jossa Halkbank oli vahvempi lähinnä kuubalaisakselinsa Raydel Hierrezuelo – Fernando Hernandez takia. Lukemat olivat Baskentissa 3-0 (25-22, 25-21, 25-16).

Puolessa välissä tätä Mestarien liigan lohkovaihetta lohkon B kärjessä on vain pisteen menettänyt saksalaisjoukkue VfB Friedrichshafen (8 pistettä) ja kakkosena nyt Turkuun saapuva Halkbank kuudella pisteellä. Halkbank on pisteensä kerännyt kotivoitoilla suomalaisjoukkueesta (3-0) sekä PAOK:sta (3-1). Friedrichshafenille Halkbank hävisi avauspelissään vieraissa 1-3. Ford Store Levorannalla on pisteitä kasassa PAOK-voitosta kaksi ja PAOK:lla yksi pisten kahdesta erävoitostaan Hämeenlinnassa.

Ford Store Levoranta / VaLePa johtaa puolestaan kotoista Mestaruusliigaa voitettuaan 19 peliä ja hävittyään vain kaksi. Lisäksi se valloitti kuukauden alussa Suomen Cupin juurikin samaisessa Kupittaan hallissa.

Päävalmentaja Sami Kurttila odottaa levollisella mielellä tulevaa ja Ankaran pelistä on oppia ammennettu.

– Kahteen viimeiseen viikkoon on ollut vain yksi peli, joten olemme fyysisesti päässeet valmistautumaan erinomaisesti tähän otteluun.

– Turkissa jäi hyökkäyksessä meiltä kudit aikalailla piippuun. Kylmä fakta on, että siinä meidän täytyy olla selkeästi parempia. Syöttö ja vastaanotto oli siellä tarvittavalla tasolla. Lisäksi pitää löytyy lääke hakkurin pysäyttämiseksi.

– Kupittaalle päästään treenaamaan torstaiaamuna ja hallihan on tuttu meille jo Suomen Cupin finaaliturnauksesta. Tilanne on hyvä siinäkin suhteessa.

Kun Ford Store Levoranta hamuaa kovasti tavoitteeseensa eli pudotuspeleihin pääsyä, on sen otettava nyt viimeisestä kotipelistä pisteitä tai homma menee vaikeaksi. Pudotuspeleihin selviää viidestä lohkosta kaikista kaksi parasta sekä lisäksi kolme parasta lohkokolmosta. Viime kaudella jatkopaikkaan tarvittiin seitsemän pistettä ja nytkin tullaan vaatimaan vähintään kuusi.

Tämän ottelun jälkeen FSL:nnalla on edessä vieraspelit Friedrichshafenin ja PAOK:n luona.

Halkbank on kotimaansa liigassa 16 kierroksen jälkeen kärkipaikalla voitettuaan siellä 12 ottelua perättäin. Juuri viikonvaihteessa se kaatoi toisen suurseuran Fenerbahcen puhtaasti 3-0.

Halkbankin tähtiä ovat vuoden 2010 MM-finalisti Kuuban passari-hakkurikaksikko Raydel Hierrezuelo-Fernando Hernandez, syksyn EM-pronssimies Nemanja Petric, brassi Lucas Loh ja liuta Turkin maajoukkuemiehiä, kuten Emre Batur ja avauskohtaamisesta poissa ollut Burutay Subasi.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie odottaa Kupittaan uuden palloiluhallin täyttyvän mukavasti. Ennakkolippunmyynnin perusteella tavoite on asetettu lähelle 3000 katsojaa.

Ottelu on nähtävissä Ruudussa suorana lähetyksenä kello 18.55 alkaen.