Veikkausliigapelaaja Tamas Gruborovics iloitsee MM-kisojen tuoreesta ilmeestä. Englannin tippuminen ei ”Gruboa” haitannut, kun tilalla saa nauttia muun maussa eteläamerikkalaisten edesottamuksista.

Turkulaista Interiä edustava Tamas Gruborovics nostaa kisojen suosikeikseen kaksi maata.

– Toivon Brasilialle menestystä. Olen kannattanut joukkuetta pitkään. Argentiinalle toivon onnea Messin vuoksi, en muuten. Hänellä on aivan käsittämättömät paineet, ”Grubo” toteaa.

Tähtipelaajien ja ennen kaikkea Brasilian joukkueen paineet ovat olleet niin suuret, että niiden purkautuminen voiton hetkellä on aiheuttanut paljon keskustelua.

– Brasilia hävisi kotikisoissaan vuonna 1950 ja niitä pelaajia pidetään vieläkin pettureina. Toisaalta he ovat myös itse asettaneet itselleen huimat paineet ja nyt peli ei ole vielä kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuoden 1950 Brasilian kisojen keskimääräinen yleisömäärä oli noin 61 000, mikä säilyi suurimpana lukuna aina Yhdysvaltojen vuoden 1994 kisoihin saakka. Meneillään olevat kisat ovat olleet järjestävän maanosan juhlaa.

– Eteläamerikkalaiset ovat yllättäneet positiivisesti. Ilmasto on heille sopiva ja monilla heidän pelaajillaan on varmasti enemmän näytettävää kuin eurooppalaisilla tähdillä. Esimerkiksi Portugalin Ronaldoa ei vain tuntunut kiinnostavan. Takana oli pitkä kausi, paineikas ja maineikais, jos niin voi sanoa.

Yllättäjämaat värittävät yhtä maailman suurimmista tapahtumista Gruborovicsin mukaan juuri oikealla tavalla.

– Olin hemmetin tyytyväinen kun Englanti tippui. On kiva nähdä uusia naamoja, eikä aina niitä samoja, Gruborovics heittää.