Suomalaisen NHL-taivaan yksi kirkkaimmista tähdistä, Dallas Starsin Miro Heiskanen, kertoi Suplan Stanley Cup classics – podcastissa, kuinka hän seurasi NHL-kiekkoa pienempänä. Heiskanen muistutti, että koululaisen oli hankalaa katsoa öisiä pelejä suorina, mutta tulokset ja highlightit tulivat tutuiksi. NHL-kiekkoa Heiskanen kertoi seuranneensa tiiviisti käytännössä koko elämänsä.

Kysymykseen siitä, oliko hänellä nuorempana esikuvaa tai idolia, Heiskanen yllätti vastauksella. Ykkössuosikikseen hän nosti Detroit Red Wingsin venäläissentteri Pavel Datsjukin.

– Kyllä minä aina itse tykkäsin Pavel Datsjukista, sitä oli kyllä hauska katsoa. Se on ehkä lempipelaaja ollut silloin pienenä, Heiskanen sanoi podcastissa.

– Oli kiva katsella, kun kaikki oli niin helpon näköistä toimintaa kiekon kanssa ja ilman.

Kysymykseen oman pelipaikan suosikkipelaajista, Heiskanen toi esiin vähemmän yllätyksellisiä nimiä, kun ajattelee, suomalaistähden omia vahvuuksia ja pelaamista.

– Karlssonin Erikiä olen katsellut, Duncan Keith on toinen. Ja vähän vanhemmista (Scott) Niedermayer ja (Niklas) Lidström, kun oli vähän pienempi, Heiskanen kertoi.

Miro Heiskasen esiin nostamien pelaajien edesottamuksia voi katsella Viasat jääkiekon ja Viaplayn kautta, kun kanava tarjoaa NHL-klassikko-otteluja. Heiskasen omien pelien jatkuminen tällä kaudella on vielä hämärän peitossa.

Lähde: Suplan Stanley Cup classics -podcastStanley Cup classics -podcastStanley Cup classics -podcast