Viime perjantain MM-kisapelistä Brasilia-Belgia ei jännitystä puuttunut. Belgia johti ottelua 76. minuutille saakka 2-0, kunnes Renato Augusto toi brassit maalin päähän. Belgia kuitenkin kesti lopun myllytyksen maalivahtinsa Thibaut Courtoisin johdolla ja paineli MM-välierään, jossa se kohtaa tiistaina Ranskan.

Entinen suomalaisvalmentaja Martti Kuusela on positiivisesti yllättynyt Belgian päävalmentajan Roberto Martinezin taktisesta kypsyydestä. Erityisesti Brasilia-peliin tehdyt taktiset muutokset tekivät Kuuselaan suuren vaikutuksen.

– Täytyy tunnustaa, että ennen kisoja en ollut varma, pystyykö hän todella viemään joukkuetta. Mutta se, mitä hän teki Brasiliaa vastaan: kaksi päivää ennen peliä he analysoivat Brasilian pelaamista. Analysoivat, että Marcelo on loukkaantunut. Aha, Marcelon kautta hyökätään aika paljon, Marcelo pyrkii tukemaan Neymaria, Kuusela selitti Viafreen haastattelussa.

– Martinez ja varmaan Thierry Henry, joka siinä on taustalla, päättivät, että isketään sinne: muuttivat systeemiä. Kahden päivän aikana he ajoivat läpi tämän uuden systeemin, jossa (Romelu) Lukaku pelaa Marcelon puolella oikealla, Kevin de Bruyne pelaa ns. piilokärkenä ja (Eden) Hazard pelaa joka paikassa.

– Tämä taas johtuu siitä myös, että Casemiro, joka on ehdottomasti tärkeä pelaaja Brasilian puolustuksen suojelijana, puuttui siitä. Ja Fernandinho ei pystynyt pelaamaan samaa roolia.

Tietojensa avulla Martinezin oivallukset riittivät kovaan saavutukseen eli voittoon. Samaa belgialaiset toivovat tänään, kun yksi turnauksen ennakkosuosikeista asettuu vastaan. Ranska on kova nippu ykköstähtiensä Antoine Griezmannin, Kylian Mbappen ja Paul Pogban johdolla.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.