Pika-aituri Nooralotta Nezirin henkilökohtainen valmentaja Jussi Ihamäki on tunnettu suorapuheisuudestaan.

Jussi Ihamäki on kirjoittanut Suomen Urheiluliiton verkkosivuille kolumnin, missä hän kertaa Rion olympialaisia omasta näkökulmastaan.

Hän kertoo tekstissään muun muassa Rion olosuhteista ja tietysti suojattinsa suorituksista. Neziri juoksi alkuerissä hyvän ajan 12,88 vastatuuleen, muttei yltänyt parhaimpaansa enää seuraavana päivänä. Nuori urheilija joutui siis kääntämään katseensa seuraavaan olympiaurakkaan.

Ihamäki otti kolumnissaan kantaa nimenomaan seuraavaan neljään vuoteen. Miten Neziri nostetaan maailman huipulle?

– Olisimmeko jo nyt valmiit panostamaan myös henkilökohtaisten valmentajien mahdollisuuteen valmentaa niitä urheilijoita parhaalla mahdollisella tavalla? Olosuhteille Suomessa emme voi mitään, mutta halleissa on monesti paremmatkin olosuhteet kuin monilla kilpailijoillamme esimerkiksi Keski-Euroopassa, Ihamäki kirjoittaa.

– En kuitenkaan usko, että kovin monen yleisurheilun mitalistin valmentaja tekee muuta kuin valmentaa. Toki poikkeuksia löytyy myös ulkomailta, mutta mielestäni emme voi aina vedota poikkeuksiin, vaan yrittää kehittyä ja kehittää omaa toimintaamme. Aivan kuten koko ajan ollaan tehtykin. Iso pyörä pyörähtää kuitenkin hitaasti, enkä näe, että meillä olisi yhtään liikaa aikaa tuhlattavana. ”Ei mennä mopolla maantielle, vaan viritellään moottoripyörät sellaiseen vireeseen, että Tokiossa menestystä tulee.”

Ihamäki valmentaa Nezirin lisäksi Viivi Lehikoista. Hän on siviiliammatiltaan opettaja.