Yksi suomalaisen jääkiekon suurnimistä, Pekka ”Rocky” Rautakallio, toimi yhtenä merkittävimmistä tienraivaajista suomalaispelaajille NHL-kaukaloissa. Hän eteni ensimmäisenä suomalaisena jopa NHL:n tähdistöotteluun. Aikakausi, jolloin ”Rocky” NHL-kaukaloissa hurmasi oli 1979-82 eli eurooppalainen pelaaja oli tuolloin harvinaisuus tai vähintään pelkuri, ”chicken”.

– Kun eurooppalainen pelaaja tuli NHL:ään, niin piti todistaa jokaisessa harjoituksessa, pelissä ja tilanteessa, että kuulut sinne ja että olet tarpeeksi hyvä, Rautakallio muisteli NHL Playoffs – kohti Stanley Cupia -podcastissa Suplalla.

Pekka Rautakallion mainevuodet osuivat Atlanta Flamesiin.

– Meillä oli yksi kovimmista joukkueista nimenomaan hanskapuolella. Meillä oli 4-5 raskaan sarjan kaveria, eli peli oli aika rauhallista ja sain olla rauhassa.

– Minulle sanottiin, että et sitten tappele vaan nämä kaverit hoitavat. Sanoin, että jos paikka tulee, hoidan sen itse, Rautakallio muistelee podcastissa.

Pekka Rautakallio palasi 1982-kauden jälkeen Suomeen ja HIFK:n paitaan. Mies on legenda kahdessa suomalaisjoukkueessa, Ässissä ja HIFK:ssa, joissa molemmissa hän voitti Suomen mestaruuden. Lisäksi hänen mukaansa on nimetty Liigan parhaan puolustajan palkinto, Pekka Rautakallio -palkinto.