NHL-konkari Ossi Väänänen sai pelata omalla urallaan legendaarisen Wayne Gretzkyn alaisuudessa Phoenix Coyotesissa. Väänänen kertoo Suplan NHL Playoffs -podcastissa tarinan siitä, kuinka joutui ”The Great Onen” koulutettavaksi pudotuspeleissä vuonna 2002.

– Olin nuori poika ja innokas menemään. Oli tiukka matsi San Josessa ja ottelun loppuhetkillä Owen Nolan ajoi minut maalin takana ihan pystyyn! Hyppytaklaus, mutta ei se mitään, se oli playoffkiekkoa. Sen jälkeen kuumenin ja kostin itseni kakkoselle. San Jose ei tehnyt maalia ja voitimme lopulta pelin, aloittaa Väänänen värikkään tarinansa.

– Kun menimme koppiin, niin ei mennyt kauaa, kun itse ysiysi tuli ja antoi kuraa isosti, että et voi toimia noin! Se oli minulta typerää ja itsekästä pelaamista. Nämä ovat niitä tilanteita, joissa elät ja opit talon tavoille!

Väänänen tiesi saman tien paikkansa. Gretzkyn palaute oli täysin kohdallaan.

– Tiesin, että olin mokannut. Se oli täysin ansaittua. Hoidin typerästi sen tilanteen. Niitä tulee ja niistä oppii, ja se ei maksanut joukkueelle, mutta kyllä aika kuuntelijana olin siinä tilanteessa!

Väänäsen tarina ja näkemyksiä meneillään olevista NHL:n pudotuspeleistä on kuunneltavissa Supla-palvelussa.