Suomalaisen lentopalloilun ykköstähti Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on kertonut unohtumattomasta ensikohtaamisestaan iranilaisten lentopallofanien kanssa. Ojansivu kertoo tuntemuksistaan Keskipohjanmaa-lehden blogissaan.

Ojansivu saapui reilun 700 000 asukkaan kaupunkiin keskellä yötä, mutta siitä huolimatta joukkueeseen hankittu ulkomaalaisvahvistus herätti välittömästi paikallisten lentopallofanien huomion.

– Olin tottakai kuullut tarinoita ja nähnyt kuvia paikallisesta lentopallokulttuurista, mutta kaupungin nimi Urmia kertoi mulle yhtä paljon kuin Pietarsaari neljä vuotta sitten. Myös italialaisen passarimme viimeinen viesti: ”Man prepare yourself and your family! Here it’s a jungle” ei selventänyt asiaa, Lelu kirjoittaa.

– Ehdin kävellä vajaat 100m, kun joku paikallinen mies huusi ”Ojansivu”. Kerron heti tässä vaiheessa, että kaupungissa on n. 700 000 asukasta ja olin ollut mestoilla 7h. No, heitettiin femmat ja pyysin miestä näyttämään pankin. Pankki löytyi nopeesti ja pankista uus mies ohjaamaan mut rahanvaihtoon. Eurot nopeesti paikalliseks rähmyläks ja takas ulos etsimään lähi-Siwaa.

Tämän jälkeenkin seuraan liittyi paikallisia, jotka olivat ulkomaalaisvahvistuksestaan innoissaan. Paikallisten ylitsevuotava avuliaisuus teki Ojansivuun lähtemättömän vaikutuksen.

– Kärryä sain kuljettaa itse, mutta muun hoitivat kaupan työntekijät. Kerroin mitä tarvitsen ja joku haki sen kärryyn. Kassalle mulle ilmoitettiin, että normi kaupoissa ei yleensä saa alennusta, mutta nyt on ”special case”. Kaiken kukkuraksi sain kantoapua kotiin asti, Ojansivu kirjoittaa.

Ojansivu kertoo myös, että fanikulttuuri näkyy vahvasti myös joukkueen harjoituksissa. Jopa treenejä seuraa parisataapäinen kannattajajoukko, joka pitää huolen siitä, että meteliä löytyy myös harjoitusolosuhteissa.

– Ekaks ne huutaa yksitellen jokaisen pelaajan nimee, jolloin sun pitää taputtaa katsomoon päin. Sit kun vedät kamalan pommin, ne taputtaa ja huutaa. Ihan sama minne se lyönti menee, kuhan se lähtee kovaa!

Lue koko blogipostaus Keskipohjanmaan sivuilta.