Uruguay kaatoi D-lohkon jännitysnäytelmässä Englannin pakkovoiton alla lukemin 2-1. Joukkueen molemmista maaleista vastasi loukkaantumisista toipunut Luis Suarez.

Ottelu alkoi hieman tunnustellen ja ensimmäinen maalipaikka tuli vasta 10.minuutin pelin jälkeen, kun Wayne Rooney pääsi laukomaan vapaapotkun rangaistusalueen kaarelta. Laukaus painui kuitenkin rahtusen ohi yläkulman. Pikku hiljaa myös Uruguay pääsi peliin mukaan ja Edinson Cavanille avautuukin loistopaikka boksin sisältä, mutta laukaus painuu ohi maalin puolen tunnin kohdalla. Vain hetki tästä ja Rooney on vuorostaan jälleen lähellä maalintekoa, mutta puskee pallon ylärimaan takatolpalta Gerrardin antamasta vapaapotkusta. Pelin maalihana aukeaa ottelun 39.minuutilla, kun Cavani chippaa pallon Suarezin päähän, joka ei erehdy vitosen viivalta. Uruguayn maalin jälkeen pelin painopiste siirtyy täysiin Uruguayn päähän ja Englanti saa neljä kulmapotkua peräjälkeen. Maalia niistä ei kuitenkaan synny ja tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Uruguay hallitsee 2.puoliajan ensimmäistä kymppiä hienokseltaan, mutta sen jälkeen Englanti ottaa pelin täysin haltuunsa. Uruguayn maalivahti Fernando Muslera torjuu kuitenkin englantilaisten yritykset kerta toisensa jälkeen. 75. minuutin kohdalla myös Muslera joutuu taipumaan, kun Rooney iskee pallon verkkoon lähietäisyydeltä Glen Johnsonin upean esityön jälkeen. Tasoitusmaali oli Rooneylle ensimmäinen osuma ikinä MM-kisoissa. Maalin jälkeen Englanti jatkaa vyöryään laitojen kautta, mutta maalin iskee kuitenkin Uruguay. Suarez pääsee läpi yllättäen Musleran pitkästä avauksesta ja laukoo voittomaalin sisään voimalla, pelikellon näyttäessä 85 minuuttia. Maalin jälkeen Englanti ei saa enää kiriä päälle ja näin Uruguay nappaa elintärkeän voiton loppulukemin 2-1.