Kuluvan vuoden aikana jo kolmannen päävalmentajansa johdolla pelaava SJK ei ole saanut kurssiaan käännettyä. Simo Valakari sai mennä jo alkuvuodesta ja tilalle tullut Sixten Boström kesäkuun alussa. Nykyisen luotsin, espanjalaisen Manuel Rocan, johdolla meno on ollut hiljaista: neljästä ottelusta yksi voitto ja kolme tappiota. Maaliero 2-5, joista molemmat tehdyt maalit tulivat onnekkaassa voitosta HIFK:ta vastaan. Kolmesti Rocan SJK on jo jäänyt maaleitta.

Mitäköhän malttamaton ja vaativa seurajohto odottaa Rocan jatkolta? Mies tuotiin Suomeen kakkosvalmentajakokelaana, mutta yhdessä yössä hän muuttui päävalmentajaksi. Seuran tiedotuksen mukaan vieläpä niin hyvin skoutatuksi, että hänestä oli alusta alkaen määrä tehdä pitkäaikainen päävalmentaja kuluvan kauden jälkeen. Tuskin näin oli, mutta toki miehelle pitää antaa mahdollisuus ennen tuomiota.

Mutta juuri tällä hetkellä mikään mittari ei näytä siltä, että Rocan SJK olisi yhtään parempi kuin Boströmin. Peli on totaalisen sekavaa. Esimerkiksi Ilvestä vastaan SJK:lla ei ollut mitään jakoa. Erinomaisesti pelannut Ilves olisi voinut voittaa murskalukemin paremmalla viimeistelyllä. SJK oli täysin neuvoton, kun Jarkko Wissin taktinen oivallus ottaa toppari Valesin pelinrakentelusta pois toimi täydellisesti.

Kausi on vielä toki nuori. Kolmanteen sijaan on matkaa vain neljä pistettä tasaisessa sarjassa, jossa vain kärkijoukkue on karkumatkalla ja jumbojoukkue putoamassa kelkasta. Toisaalta myös karsijanpaikalle on myös vain neljä pistettä.
Ongelma on kuitenkin siinä, että SJK:n peli on yksinkertaisesti täyttä kuraa tällä hetkellä. Ennuste tärkeisiin euro-otteluihin on heikko, eikä juuri nyt ole nähtävissä, miten peli paranisi Veikkausliigassa – vaikka pelaajia tulisi ja menisi kuin hollituvassa, kuten pitkin kautta on tapahtunut.

Mutta – onneksi on Suomen cup. SJK selvisi cupin finaaliin ja sitä kautta on jälleen tarjolla paikka ensi vuoden euro-cupeissa. Se vaatisi kuitenkin HJK:n voittamista. Edellisen kerran, kun joukkueet kohtasivat, murskasi Klubi SJK:n. Kaivohuoneen jälkipeleillä johtoporras päätti, että Boström saa tohvelia ja uusi mies tarvitaan ruoriin. Tuli Roca, joka ei ainakaan toistaiseksi ole saanut joukkueestaan irti yhtikäs mitään.