Manchester Unitedin entinen managerilegenda Alex Ferguson on paljastanut, että hän antoi maalivahtivalmentajansa suosituksesta viisi vuotta sitten pakit Saksan maajoukkuemaalivahdille Manuel Neuerille.

Kun hollantilainen Edwin van der Sar lopetti ManU:n maalilla 2011, Fergusonin ykköstähtäin oli Neuer, joka pelasi tuolloin Schalkessa – ja jota pidetään laajalti tämän hetken parhaana maalivahtina maailmassa.

Unitedin maalivahtivalmentaja Eric Steele oli kuitenkin sitä mieltä, että David De Gea on pitkällä tähtäimellä parempi ratkaisu. Niinpä Ferguson käänsi kelkkansa ja hankki tuolloin 20-vuotiaan De Gean Atletico Madridista 24 miljoonalla eurolla.

– Eric Steele oli scoutannut De Geaa jo pitkään, mutta sitten iskin silmäni Neueriin ja Schalke olisi ollut varmasti iloinen, jos olisimme ostaneet hänet, Ferguson muistelee Sky Sportsilla.

– Minulla oli ongelma, koska Eric halusi jääräpäisesti De Gean. Sanoin hänelle: ”Neuer on täydellinen paketti, hän on todella kypsä ja fyysisesti fantastinen”. Eric vastasi: ”Niin onkin, mutta kolmen vuoden päästä De Gea on parempi maalivahti”, Ferguson muistelee.

– Menimme yhdessä katsomaan hänen peliään Valenciaan ja huomasin, että Eric oli oikeassa. Päätin luottaa häneen, enkä sitä koskaan katunut, sillä hän oli aivan oikeassa, Ferguson sanoo.