Peräti 14 kautta FC Hakassa pelannut Valeri Popovits oli vieraana FC Hakan Hacast-podcastissa ja muisteli uraansa, joka olisi voinut saada toisenlaisenkin käänteen.

Maanantaina 50-vuotta täyttäneellä Popovitsilla oli sanojensa mukaan kiinnostusta myös Brittein saarilla.

– Pelasimme Hakan kanssa europelin Walesissa, ja kun tulin kotiin, niin sain puhelun, jossa tiedusteltiin halukkuuttani siirtyä Englannin kentille.

Popovits kertoo olleensa myöntyväinen siirtoon, mutta Englannin tiukat työlakisäädökset romuttivat siirron.

– Minulla olisi pitänyt olla ainakin 20 A-maaottelua tililläni, jotta olisin saanut työluvan. Nythän asiat ovat hieman eri tavalla. Silloin harvalla pelaajalla oli agenttia, kuten ei itsellänikään. Pääsin kuitenkin pelaamaan ulkomailla muun muassa Heerenveenissä, joten sekin puoli tuli koettua, Popovits muistuttaa.

Haka pelasi lähes joka vuosi Europelejä Valeri Popovitsin aikakaudella. Hän nostaa esiin erityisesti kaksi ottelua.

– Pelasimme miltei joka kausi eurocupissa. Kohdattiin mm. Fulham ja Rangers Tehtiksellä. Suurimpana kokemuksena on ehkä se, kun kohdattiin Liverpool Olympiastadionilla. Meillä ei ollut kyllä mitään saumaa, ero oli liian iso, Popovits tunnustaa.

Jos toivat europelit paljon mukavia kokemuksia, niin mukaan mahtuu myös ikävämpiä muistoja.

– Pahin reissu oli ehkä Färsaarille, sillä sain lentopelon sen matkan jälkeen. Voitettiin peli kuitenkin niukasti ja tein maalinkin. Kävin Finnairin kurssitkin, mutta mikään ei ole auttanut. Sen jälkeen tein kaikki lentämistä vaativat pelimatkat maitse, Valeri Popovits muistelee.