Hallitsevaa Euroopan mestari Italiaa ei nähdä loppuvuoden MM-kilpailuissa. Italia hävisi yllättäen Pohjois-Makedonialle.

MM-jatkokarsinnat alkoivat torstai-iltana ja yllätyksiltäkään ei vältytty. Hallitseva Euroopan mestari Italia hävisi yllättäen Pohjois-Makedonialle 0-1. Italia oli pedattu kohtaamaan Portugali jatkokarsintojen toisessa osassa, mutta Italia kompastui omassa pelissään. Portugali sen sijaan hoiteli leiviskänsä kunnialla kaatamalla Turkin 3-1. Ottelussa nähtiin draamaa, kun Burak Yilmaz epäonnistui rankkarissa viisi minuuttia ennen loppua. Lisäajalla Portugali niittasi lopullisesti voittonsa ja eteni jatkoon. Näin ollen Portugali taistelee MM-paikasta Pohjois-Montenegroa vastaan.

Ruotsi kaatoi Tshekin 1-0. Ruotsalaisten sankari oli Robin Quaison, joka teki maalin jatko-ottelussa. Ruotsi taistelee MM-paikasta yhdessä Puolan kanssa, jonka piti kohdata Venäjä, mutta ottelu peruttiin.

Wales jatkaa MM-paikan taistelua, kun se voitti Itävallan 2-1. Walesilaisten sankari oli Gareth Bale, joka teki molemmat maalit. Wales kohtaa Skotlannin tai Ukrainan. Joukkueiden välinen ottelu siirrettiin sodan takia ja pyritään pelaamaan kesäkuussa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki MM-karsintojen jatko-ottelut.