Jamaikan 100 metrin kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Shelly-Ann Fraser-Pryce on valmis juoksemaan 100 metrillä huippuajan tänä iltana Zürichin Weltklassessa.

Pekingissä jamaikalainen kirmasi uransa kolmanteen maailmanmestaruuteen loistoajalla 10,76, vaikka vastatuulta oli -0.3 m/s. Nyt hän uskoo vielä kovempaan tulokseen.

– Uskon olevani ennätyskunnossa (PB 10,70) ja toivottavasti pystyn tekemään sen täällä. MM-kisat ovat nyt ohi ja tämä on kokonaan uusi kilpailu. Moni tulee tänne nälkäisenä Pekingin pettymyksen jälkeen, ja he haluavat taatusti saada täällä kaiken onnistumaan, jamaikalaissprintteri kertoi Weltklassen lehdistötilaisuudessa.

– Tänään saattaa tulla supernopea kilpailu.

Jos Fraser-Pryce pystyy alittamaan ennätyksensä 10,70, se on huima aika. ME on Florence Griffith-Joynerin älytön 10,49, minkä aikana toimitsija seisoi tuulimittarin edessä nollaamassa noin 4-5 m/s pyyhkineen myötäpuhurin. Kaikkien aikojen toiseksi kovin aika on Carmelita Jeterin 10,64, kolmonen Marion Jonesin 10,65. Muita 10,70 alittajia ei maailmanhistoriasta löydy.