Sveitsi nappasi paikan jatko-otteluissa, kun se kaatoi Hondurasin varmasti 3-0 (2-0). Sveitsi sai apuja jatkopaikkansa suhteen myös Ranskalta.

Sveitsi aloitti heti vahvasti, kun Xherdan Shaqiri pommitti kuudennella minuutilla kaukaa upean osuman. Puolen tunnin kohdalla sama mies oli jälleen asialla, kun hänet pelattiin läpi ja hän viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Hondurasin maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla kortilla. Se pääsi satunnaisesti vierailemaan Sveitsin maalilla, mutta viimeiset ratkaisut jäivät usein vaillinaisiksi.

Toisen puoliajan alussa Honduras oli jo lähellä kavennusta, kun Jerry Bengtson ohitti jo maalivahti Diego Benaglion, mutta Ricardo Rodriguez oli pelastavana enkelinä maaliviivalla putsaamassa palloa väljemmille vesille. Tunnin kohdalla Shaqiri haki jo hattutemppuaan, mutta Noel Valladares torjui tällä kertaa sveitsiläisen yrityksen.

71. minuutilla Honduras ei kuitenkaan mahtanut mitään, kun Shaqiri viimeisteli hattutemppunsa. Josip Drmic teki oivan esityön ja Shaqiri sai täysin vapaasti sijoittaa maalin edestä ottelun kolmannen maalinsa.

Honduras ei kuitenkaan lyönyt täysin hanskoja tiskiin, vaan Andy Najar ja Bengtson kokeilivat vielä Benaglion torjuntavirettä, mutta sveitsiläismaalivahti piti maalinsa puhtaana.

Sveitsin voitto ja samaan aikaan Ecuadorin ja Ranskan välinen tasapeli tiesi sitä, että Sveitsi menee Ranskan kanssa lohkosta jatkoon.