HJK:n reservijoukkue Klubi 04 nousi täksi kaudeksi Ykköseen. Sarjanousija on kerännyt kauden 12 ottelustaan yhdeksän pistettä ja on jumbosijalla.

HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan on tärkeää, että reservien sarjapaikka saadaan säilytettyä. Ykkönen palvelee hänen mielestään nuorten pelaajien kehitystä huomattavasti paremmin kuin Kakkonen.

– Se on tärkeää, ja totta kai me odotetaan, että loppukausi menee paremmin ja tehdään toimenpiteitä sen mukaan että näin kävisi, Riihilahti sanoi viime viikolla O’Learys Bakersin MM-lounashaastattelussa.

Suomen A-maajoukkueessa isossa roolissa urallaan pelanneen Riihilahden haastattelun voi katsoa kokonaisuudessaan täältä (Viafree).

– Kyllä se on oikea paikka meidän nuorille pelajille ottaa niitä miesten pelejä. Kakkosdivisioonassa ne otteluiden tasot heittelevät pikkuisen liikaa, mistä syystä Ykkönen on meille hyvä sarja. Se on tosi kova sarja. Meillä on hyvin nuori joukkue tänä vuonna siinä.

– Jos katsomme pitkässä juoksussa, se pitäisi olla se (sarja), missä tämä Klubi 04 pelaa, Riihilahti päätti.

HJK kohtaa färsaarelaisen Vikingurin Mestarien liigan karsintojen avauskierroksen toisessa osaottelussa tiistaina 17.7. Ottelun suoraa lähestystä voi seurata kello 19 alkaen ISTV:n Ruutu-palvelussa. HJK voitti viikko sitten pelatun avausosan vieraskentällä 2-1.

Otteluparin voittaja kohtaa toisella karsintakierroksella Valko-Venäjän jättiläisen Bate Borisovin.