Formulakausi alkaa todenteolla ensi viikolla, jolloin Bahrainissa kisataan Formula 1-kisojen lisäksi myös F2 ja F3 -pikkuluokissa. Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki aika-ajot sekä osakilpailut suorina lähetyksinä.

Kaikki osakilpailut selostetaan suomeksi, aika-ajot näytetään englanninkielisellä selostuksella. Selostajana F2 ja F3 -kilpailuissa toimii Mikko Reitti ja kommentaattorina Aaro Vainio.

F2-kausi alkaa Bahrainista 18.3. ja päättyy marraskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin kisoihin. F2-osakilpailuviikonloppuja kertyy kauden aikana yhteensä 14. F3-kausi alkaa samoin Bahrainista mutta päättyy syyskuussa Italian Monzan-kisoihin. Osakilpailuja F3:ssa kertyy yhteensä yhdeksän kappaletta.

Suomalaisittain F3-kausi on tällä kaudella erityisen kiinnostava, sillä sarjassa ajaa nuori suomalaiskuljettaja William Alatalo. Alatalo ajoi viime kaudella Formula Regional -sarjassa mutta teki alkuvuodesta sopimuksen sveitsiläisen Jenzer Motorsport -tallin kanssa siirtymisestä Kansainvälisen autourheiluliiton F3-sarjaan.

– F2 ja F3 -luokat on ponnahduslauta tuleville F1-kuljettajille, joten on hienoa päästä avaamaan nuorten kuljettajien edesottamuksia katsojille. On myös kova juttu, että F3-luokassa meillä on suomalainen kuljettaja ja pääsemme seuraamaan Williamin tekemistä koko kauden. F2 ja F3 -luokkien kilpailuthan on tunnetusti kovaa vääntöä ja innolla odotankin jo ensi viikonloppua kun lähtövalot syttyvät ensimmäisen kerran!, sanoo Viaplayn asiantuntija Aaro Vainio odottaen kauden alkua.

– Moottoriurheilutarjontaamme voi nyt todellakin kutsua kattavaksi. Autourheilun kuninkuusluokan seuraamista täydentää mukavasti myös F2 ja F3 -sarjat. Suomenkielinen selostus tekee siitä tietysti katsojalle maukkaampaa ja olemme todella ylpeitä saadessamme juuri Aaro Vainion sitä Mikon vierelle kommentoimaan, kertoo Viaplayn F1-tuottaja Iiro Harjula Viaplayn tiedotteessa.

Kaikki F2 ja F3 -osakilpailut aika-ajoineen ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.