Valtio osallistuu sittenkin helmikuun alussa menehtyneen Matti Nykäsen hautajaisiin. Kulttuuri -ja urheiluministeri Sampo Terho vahvistaa asian Seiskalle.

Terho heitti jo aiemmin ilmoille idean siitä, että valtio voisi kustantaa mäkihyppylegenda Nykäsen hautajaiset. Lopulta Nykäsen lähipiiri oli kuitenkin sitä mieltä, että hautajaiset pidetään pienen perhepiirin kesken.

Nyt asia on saanut uuden käänteen.

– Voin vahvistaa osaltani perhepiiristä saamasi tiedon. Nykästen omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset. Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Terho ilmoitti Seiskalle tekstiviestillä.

Vain viisi urheilijaa on saanut valtion varoin kustannetut hautajaiset. Kaikki heistä olivat olympiamitalisteja: juoksijat Paavo Nurmi, Ville Ritola ja Hannes Kolehmainen, hiihtäjä Tapani Niku ja kiekonheittäjä Armas Taipale.

Kaikkiaan valtion varoin järjestettyjä hautajaisia on saanut vuodesta 1921 lähtien 81 henkilöä. Vuonna 1989 otettiin käyttöön termi valtiolliset hautajaiset. Ne järjestetään vain presidenteille ja poikkeustapauksessa valtioneuvoston päätöksellä muutoin merkittäville henkilöille.

Lähde: Seiska.

Jutun otsikkoa muutettu 18.2.2019 klo 19.20: Nykäsen tapauksessa kyse on valtion kustantamista hautajaisista, ei valtiollisista hautajaisista.