Volkswagenin Sebastien Ogier varmisti Australiassa kolmannen peräkkäisen rallin maailmanmestaruutensa. Jossittelulle ei jäänyt sijaa, sillä Ogier oli nopein kaikilla päätöspäivän erikoiskokeilla.

Jari-Matti Latvala oli päätöspäivään lähdettäessä 2,6 sekuntia perässä, Kris Meeke vain 0,3 sekuntia. Ogier kuitenkin näytti, miksi hän on tällä hetkellä ylivoimainen WRC-kuljettaja maailmassa. Latvala oli kilpailun kakkonen 12,3 sekuntia hävinneenä. Meeke jäi lopulta 32 sekunnin päähän.

– Tämä on ollut aivan huikea kausi. Australian kilpailu oli urani paras, emme tehneet yhtään virhettä. Olen ajanut monta erittäin hyvää kilpailua, mutta tämä oli kyllä paras, onnellinen Ogier kertoi VW Motorsportin sivuilla.

Vaikka kaudesta on vielä kolme kilpailua ajamatta, Ogier varmisti mestaruuden ja Volkswagen valmistajien mestaruuden. Latvala on kakkosena 101 pistettä perässä, kolmantena on kolmas VW-kuljettaja Andreas Mikkelsen 24 pistettä Latvalasta. VW on kerännyt tallipisteitä 300, kun kakkosena oleva Hyundai on haalinut niitä 161.