Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen valmentaja Carolinasta, Rod Brind´Amour, saavutti pelaajauran huipennuksensa kesällä 2006. Brind´Amour oli Carolinan kapteeni, kun joukkue voitti seitsemän ottelun taistelun jälkeen Stanley Cupin Edmontonin nenän edestä. Viasat ja Viaplay näyttävät torstaina, miten kaikki tapahtui.

Brind´Amour oli alkujaan St Louisin varaus ja hän pelasikin uransa kolme ensimmäistä kautta siellä. Sen jälkeen alkoi pitkä ja menestyksekäs ura Philadelphian riveissä. Flyers -uransa aikana Stanley Cupin voittokin oli lähellä, mutta Detroit oli finaaleissa vahvempi. Ura oli Philadelphiassa kuitenkin niin kova, että hänet on myöhemmin nimetty seuran Hall of Fameen.

Philadelphian jälkeen kaksinkertainen Selke Trophyn voittaja matkasi Carolinaan. Hän oli mukana Hurricanesin kuuluisassa ”BBC -ketjussa” yhdessä Bates Battaglian ja Erik Colen kanssa. Ketju oli isossa roolissa kaudella 2001-02 ja johdatteli Carolinan aina finaaleihin, mutta jälleen Detroit vei potin.

Brind´Amour sai seuraavan mahdollisuuden kaudella 2005-06. Carolina pelasi kapteeninsa johdolla loistavan kauden ja tasainen joukkue jauhoi sensaatiomaalivahti Cam Wardin loistavien pelastusten tahdittamana tiensä aina Stanley Cup -finaaleihin. Seitsemän ottelu sarja päättyi lopulta Carolinan voittoon ja Brind´Amourin vastaanottaman pokaalin juhlintaan.

Ura pelaajana päättyi neljä kautta myöhemmin. Loistelias rupeama kesti 1484 ottelua, 1184 tehopistettä, kaksi Selke Trophya sekä kruununa Stanley Cupin voiton. Hänen paitansa ripustettiin myöhemmin Carolinan hallin kattoon, kolmantena pelaajana seuran historiassa.
Suomalaisittain Brind´Amour herättää monenlaisia ajatuksia. Hän oli juuri se pelaaja, joka rikkoi Jari Kurria päivänselvästi 1994 MM-finaalissa. Tilanne johti lopulta Kanadan nousuun Suomeen ohi maailmanmestaruuteen. Positiivisessa mielessä hän vaikuttaa suomalaiseen jääkiekkoon nykyään päivittäistasolla. Carolina-legenda siirtyi vähemmän yllättäen askel askeleelta valmennustyöhön seurassaan ja lopulta päävalmentajan tehtäviin.

Arvostettu ja pidetty valmentaja on nostanut Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kärkirooleihin joukkueessa – heidän varaansa lasketaan varmasti jatkossakin, sillä juuri suomalaispelaajien johdolla Brind´Amour johti debyyttikaudellaan päävalmentajana Carolinan ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin kymmeneen vuoteen ja taival jatkui aina konferenssifinaaleihin asti.

Voisi hyvin kuvitella, että asia ei jää tähän. Rod Brind´Amourin johdolla näyttää Carolinassa tapahtuvan hyviä asioita niin kaukalossa kuin kaukalon laidalla.