Suomen jääkiekkomaajoukkue on aloittanut Tanskan MM-turnauksen poikkeuksellisen vahvasti.

Kolmen ottelun jälkeen tuloksena on saman verran voittoja sekä murskaava maaliero 23-2. Etelä-Korea, Latvia ja viimeisimpänä Norja ovat joutuneet murskatuiksi Leijonien käsittelyssä.

Suomen 20-vuotiaalla NHL-hyökkääjällä Sebastian Aholla on kolmesta pelistä kasassa huipputehot 4+7, joilla irtoaa kisojen pistepörssin tämän hetken ykkössija.

Ahon tehoilu MM-jäillä on keskiarvoltaan Suomen kovin tähän mennessä. 23 MM-ottelussa hän on tehnyt tehot 9+20=29, ja Ahon ottelukohtainen pistekeskiarvo MM-kisoissa on tällä hetkellä huima 1,26. Se on vähintään yhdet kokonaiset MM-kisat pelanneista Leijonista paras.

Kaksi vuotta sitten Pietarissa Patrik Laine ylsi lukemaan 1,2. Leijonien suurtähdistä Jari Kurrin lukema oli 1,18, Teemu Selänteen 1,12 ja Saku Koivun 1,10.

Pistepörssin toisena on Ahon seuratoveri, niin ikään Carolina Hurricanesia edustava Teuvo Teräväinen (4+6=10). Seuraavia tilastossa ovat Ruotsin Rickard Rakell (3+4=7) ja Kanadan Connor McDavid (1+6=7).

Pistepörssin kymmenen parhaan joukossa on myös kaksi muuta Leijonien pelaajaa, seitsemäntenä oleva Mikko Rantanen (1+5) sekä Ahon ja Teräväisen kanssa samassa ketjussa pelaava Veli-Matti Savinainen (9:s, 4+1).

Lähde: Keskisuomalainen.