Kehuttu, ylistetty ja pitkälle povattu runkosarjan voittaja Florida Panthers pääsee keskittymään lomailuun ja golfin pelaamiseen. Tampa Bay antoi luudan lakaista ja ansaitsi jatkopaikan puhtaasti voitoin 4-0.

Valkopesun avainkysymys oli kokemus: kun Tampan avainpelaajat nostivat koko ajan tasoaan, Floridan vielä runkosarjassa menestyneet nimet – kuten Sasha Barkov ja Jonathan Huberdeau – katosivat kuvasta.

Tosin neljännessä ottelussa ratkaisijat löytyivät muulta kuin odotetuista nimistä. Kaksi erää pelattiin maalittomana, mutta kolmannessa erässä kokenut Pat Maroon vei Tampan johtoon. Ondrej Palat viimeisteli Tampan jatkopaikan tyhjiin ottelun viimeisellä minuutilla.

Floridan kausi päättyi tähän. Hyvät pohjat tulevaisuudelle on olemassa, mutta joukkue tarvitsee rutiinia ja oppia. Sitä tuli kovemman kautta, sillä Tampan parin viime kauden voittamisen rutiini oli Panthersille liikaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki kauden pudotuspelit suorina lähetyksinä.