Huuhkajien Sauli Väisänen lähestyy pelikuntoa leikkausta vaatineen jalkavamman jäljiltä. Miehen seura Chievo on Italian Serie B:ssä nousukarsijan paikalla, kun sarjaa on takana 10-11 kierrosta.

– Pelillisesti olemme pelanneet paremmin kuin kukaan olisi osannut odottaa. Preseason meni pandemian takia pipariksi, ja olimme karanteenissa harjoituskeskuksessa. Kaikilla oli ihan k***ä otsassa, jos näin saa sanoa. Siihen nähden peli on näyttänyt hyvältä. On puuta heinää sanoa, että futiksessa olisi ansainnut enemmän, koska futiksessa ansaitsee juuri sen verran, mitä on pisteitä. Tuntuu, että monissa peleissä olisi ollut saumoja enempiin pisteisiin, hän kertoo Suplan SporttiRuutu-podcastin tiistaina ilmestyneessä jaksossa.

– Vaikea sanoa, olemmeko aikataulussa. Pelillisesti tämä alkukausi on mennyt paremmin kuin mitä osasimme odottaa, preseason huomioon ottaen. Pisteitä voisi olla enemmän, eli siinä mielessä olemme vähän pettyneitä. Suora nousu on tavoitteena, ja meillä on yksi peli vähemmän pelattuna. Kahinoissa ollaan, ja kausi on pitkä.

Serie A:ssakin urallaan pelanneen Väisäsen viimeisimmästä pelillisestä ottelusta on aikaa jo kymmenisen kuukautta. Hän on vakuuttunut siitä, että paikka kokoonpanossa avautuu, kunhan jalka tulee kuntoon.

– Minulla on tässä jengissä hyvä asema. En epäile, ettenkö saisi aika nopeasti näyttöpaikkaa, vaikka edellinen peli on helmikuuta. Minulla on siinä mielessä hankala tilanne, että koutsi ei ole vielä kertaakaan nähnyt, että pelaan. Hän tuli juuri helmikuun lopussa ja yksi-kaksi peliä ennen lockdownia olin tippumassa ihan pienestä vammasta. Hän sanoi, että peluuttaa tätä toppariparia, jota peluutti silloin, kun taistelin pienen sen vamman kanssa. Sitten tuli lockdown. Siinä mielessä en osaa sanoa, mitä hän ajattelee pelillisistä taidoistani. Meillä on hyvä viba hänen kanssaan, Väisänen sanoo.

– Totta kai kilpailu on kova, mutta kun tullaan kovempiin sarjoihin, niin joukkueessa kuin joukkueessa on kova kilpailu pelipaikalle kuin pelipaikalle. Olen luottavainen omiin taitoihini, eikä ole mitään epäselvää, ettei minun pitäisi pelata tässä joukkueessa.

Sauli Väisänen ruotii uraansa Italiassa ja Serie A:n tätä kautta Suplan SporttiRuutu-podcastissa. Serie A:ta televisioi Suomessa Ruutu Urheilu.