Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin koripallon Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

Espanjan liigan lopputurnaus pelattiin 12 joukkueen voimin, jotka oli jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Alkulohkojen joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen, jonka jälkeen lohkojen kaksi parasta joukkuetta eteni pudotuspeleihin.

Teneriffan kannalta alkulohko alkoi murheellisesti sen hävittyä kolme ensimmäistä peliään, mutta voitti kuitenkin kaksi viimeistä. Kaksi voittoa ei kuitenkaan riittänyt välieräpaikkaan.

– Lopputurnaus ei mennyt osaltamme nappiin. Kaksi ensimmäistä peliä olivat siinä ratkaisevia, ja kun hävisimme ne, niin olimme vähän maamme myyneitä. Sen jälkeen meillä ei ollut enää mahdollisuuksia jatkoon. Oli kuitenkin kiva lopettaa kahteen voittoon, Salin kertaa lopputurnauksen antia Koripalloliiton verkkosivuilla.

Lopputurnaus kokonaisuudessaan ei saanut Salinilta pelkkää kiitosta.

– Eihän se mikään maailman paras juttu ollut ja kaikilla oli vähän vaikeat lähtökohdat. Olihan se sellainen pieni vankila, mutta oli kuitenkin positiivista, että päästiin jatkamaan pelejä. Harmi vain, ettemme päässeet kahden joukkoon. Vähän kaksijakoiset tunnelmat.

Ennen lopputurnausta Teneriffan kausi oli ollut menestyksekäs. Se oli runkosarjan päättymishetkellä sarjassa neljäntenä sekä taisteli puolivälieräpaikasta Mestarien liigassa. Salinille itselleen kausi oli myös erinomainen. ACB-liigassa hän merkkautti keskiarvoikseen 9,2 pistettä, 1,7 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Pistekeskiarvo oli uran korkein Espanjan liigassa ja myös peliaikaa tuli keskimäärin enemmän kuin koskaan aiemmin (23,5 minuuttia).

– Ennen koronaa kaikki meni joukkueella tosi hyvin, vaikka meillä oli aika lailla uusi joukkue. Pelasimme hyvää korista ja tykkäsin pelitavastamme. Sain paljon vastuuta ja siitä olen tietenkin iloinen. Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni. Positiivinen kausi kaiken kaikkiaan ja toivottavasti pääsemme aloittamaan seuraavan kauden ajoissa. Mestarien liigan pelit jatkuvat sitten syyskuun puolivälissä ja toivottavasti pääsisimme siihen top8-turnaukseen.

Salinin sopimus Teneriffan kanssa kattaa myös tulevan kauden, joten hän voi rauhassa keskittyä kesän viettoon Suomessa ennen kuin kutsu seurajoukkueen pariin taas käy.

– Tässä tilanteessa täytyy olla tyytyväinen, että on sopimus jo taskussa. Markkinat ovat tällä hetkellä varmasti aika hankalat isoimpia seuroja lukuun ottamatta. On mukava jatkaa pelaamista tutussa paikassa.

Pitkäksi venyneen kauden jälkeen Salinin kesäsuunnitelmiin kuuluu lähinnä lepoa sekä muutaman kuukauden ikäisen tyttövauvan kanssa peuhaamista.

– Yritetään ottaa rauhallisesti, kun treenit Teneriffalla alkavat taas jo elokuun alussa, niin ei tässä kuukauden aikana varmaan ihmeempiä tule tehtyä. Muksun kanssa tulee vietettyä aikaa ja toivottavasti ehtisi vähän kavereitakin näkemään, Salin kertoo suunnitelmistaan.

Lähde: Basket.fi