Hienosti The Open -major-turnauksen viikonlopun kahdelle viimeiselle kierrokselle tiensä selvittäneen Sami Välimäen kisa päättyi suureen pettymykseen.

Välimäki oli selvittänyt tiensä hienosti viikonlopun kahdelle viimeiselle kierrokselle ja lähti päätöskierrokselle tilanteesta +1.

Välimäen viimeinen kierros meni kohtalaisesti hänen oltua kierrostuloksessa +2 ennen kahta viimeistä reikää. Kaksi viimeistä reikää kuitenkin koituivat suomalaisen kohtaloksi. Välimäki iski kahdesti bunkkeriin reiällä 17 ja kirjautti tuplabogin. Viimeinen reikä oli vieläkin murheellisempi, kun hänen kaksi avaustaan karkasivat rajojen ulkopuolelle ja lopulta hän pelasi peräti neljä yli. Kahden viimeisen reiän takia hän putosi parikymmentä sijaa ollen kisassa lopulta 68. Välimäki tienasi kisasta 38 300 dollaria.

Kilpailun voitti Brian Harman, joka voitti tuloksella -12. Kyseessä oli Harmanin ensimmäinen major-voitto.

Elisa Viihde Viaplay ja V sport golf esittävät kaikki kauden tärkeimmät golf-kilpailut suorina lähetyksinä.