Tänään tulee kuluneeksi tasan 15 vuotta siitä, kun Liverpool valloitti Mestarien liigan nousemalla peräti kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon.

Sami Hyypiä on muistellut CNN:n haastattelussa ”Istanbulin ihmettä”. Hänen mielestään kannattajat olivat suurin syypää upeaan nousuun.

– Kuulimme yleisön laulavan You’ll Never Walk Alonea puoliajalla. Se oli uskomatonta. Oma joukkueesi on 0–3-tappioasemassa, ja yleisö laulaa ulkona koko tauon ajan You’ll Never Walk Alonea, kertaa Hyypiä.

Kapteeni Steven Gerrard puski kavennuksen toisen puoliajan alussa ja Vladimir Smicer toi kaukolaukauksella punapaidat maalin päähän. Xabi Alonso tasoitti lopulta ottelun laittamalla torjutun rangaistuspotkun paluupallon sisään 60. minuutilla.

Tasaluvuissa 3–3 mentiin aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa Liverpool oli parempi 3–2.

– Jokainen pelaaja maailmassa haluaa voittaa Mestarien liigan. Sinä iltana minä pystyin siihen, eikä sitä kukaan voi ottaa minulta pois, Hyypiä muisteli.