NHL:ssä rautanyrkkinä tunnettu puolustaja Sami Helenius ei pelännyt käyttää kovia otteita peliuransa aikana kaukalossa. Hän on paljastanut opettavaisimman tappelunsa rapakon takana.

Helenius ajautui iskujenvaihtoon todellisen kovanyrkin kanssa. Georges Laraque oli NHL:n kovimpia tappelijoita ja moukaroi suomalaista yksipuolisessa välienselvittelyssä. Suomalainen Helenius ei kuitenkaan suostunut putoamaan jäähän.

– Yleensä pitkät käteni ovat toimineet. Kyllä se oli ensimmäisestä lyönnistä selvä, kumpi vie ja kumpi vikisee. Seuraavana päivänä harjoituksissa niskani ei liikkunut ja ohimossani oli golf-pallon kokoinen patti. Georges on minua muutaman sentin lyhyempi, mutta painoi 20 kiloa enemmän, Helenius kertoo Panu Markkaselle Suplan NHL Playoffs -podcastin uusimmassa jaksossa.

Helenius sai tappelun jälkeen paljon kunnioitusta joukkuetovereiltaan. He tiesivät jos jotain tapahtuisi, Sami pitäisi puolia.

– Jos osaat oikeaan aikaan tapella, etkä ota tyhmiä jäähyä, sitä arvostetaan. Se oli ennen osa peliä. Erittäin ylpeänä kannoin tämän roolin.

Uusin jakso on kuunneltavissa Suplassa.

Katso Heleniuksen tappelu alta: