Laitonta vedonlyöntiä ja laajamittaista ottelumanipulaatiota koskevat uutiset ravistelevat ruotsalaista jalkapalloa. Sen lisäksi vaikeuksia tuo kauden jatkaminen, jonka aikataulu levisi viime viikon lopulla yllättäen käsiin.

Nyt on jo selvää, että Ruotsin cupissa ei päästä pelaamaan suunnitellusti vielä kesäkuun alussa. Ruotsin terveysviranomaiset ilmoittivat antavansa lisäohjeistusta otteluitten järjestämiseen liittyen kesäkuun ensimmäisellä viikolla, joten Allsvenskaninkin ensimmäiset ottelut ovat vielä hämärän peitossa.

Ruotsin jalkapalloliitto ilmoitti tiistaina, että cupin jäljellä olevat ottelut siirretään määräämättömään ajankohtaan.

– Koska Ruotsin jalkapallo ei ole vielä saanut selkeää merkkiä siitä, koska pääsarjapelejä voidaan jatkaa, on liiton hallitus siirtänyt cupin ottelut myöhempään ilman mitään sovittuja pelipäiviä. Ne tulevat riippumaan Allsvenskanin otteluohjelmasta ja siitä koska sarja lopulta alkaa uudelleen, Ruotsin jalkapalloliitto tiedotti.

Mikäli cupia ei pystytä pelaamaan loppuun, Ruotsin avoin eurocup-paikka menee viime kaudella Allsvenskanissa neljänneksi sijoittuneelle AIK:lle.