Ruotsi menetti toisessa erässä johtonsa Valko-Venäjää vastaan ja kävi jo tappiollakin. Toivoa Ruotsi voi kaivaa leijonien esityksestä Kanadaa vastaan, sillä numerollisesti ottelu on edennyt tähän saakka koko lailla saman kaavan mukaan – Ruotsi johti avauserän jälkeen 1-0, mutta oli toisessa erässä jo tappiolla 1-2 ennen tasoitustaan.

Valko-Venäjä pääsi heti toisen erän alkuun ylivoimalle ja tämä siivitti joukkueen lentoon. Ylivoima ei tuottanut vielä tulosta, mutta pelin painopiste oli aivan toinen kuin avauserässä ja ajassa 25.39 Minsk Arena räjähti, kun Geoff Platt iski isäntien tasoituksen.

Reilu viisi minuuttia ennen toista erätaukoa tuli ruotsalaisittain lisää lunta tupaan, kun Aleksei Jefimenko vei Valko-Venäjän 2-1-johtoon.

Magnus Nygren tasoitti kuitenkin numeroiksi 2-2, kun toista erää oli pelaamatta vajaa kolme minuuttia. Näistä numeroista lähdetään myös siis päätöserään.