Ruotsi selvisi kuin koira veräjästä torstaina Ranskaa vastaan ja otti niukan voiton, vaikka Ranskalla oli tuhannen taalan paikka tasoitukseen loppusekunneilla. Tre Kronorin esitys jätti kuitenkin todella paljon toivomisen varaa.

Tämä pantiin myös merkille valmennusjohdossa, joka piti välittömästi ottelun jälkeen kriisipalaverin pukuhuoneessa.

– Meidän pitää olla paljon, paljon parempia. Minusta meillä on taitoa voittaa otteluita, mutta emme ole oikein pelissä mukana. Kymmenen sekuntia ja vastustaja saa maalipaikan!? En ymmärrä kuinka se on mahdollista, päävalmentaja Pär Mårts puhisi Aftonbladetin mukaan.

Mårts myönsi olevansa huolestunut – tosin sitä hän totesi olevansa aina. Edessä on päävalmentajan mukaan ketjumuutoksia ja ennen kaikkea harjoittelua.

– Tämä on mielestäni lupaava ryhmä, mutta meidän pitää harjoitella ennen edessä olevia vaikeita otteluita. Muuten tämä loppuu kertaheitolla. Ja tekemistä meillä riittää.

Kokenut Peter Popovic antoi palaa täydeltä laidalta tv-kameroiden edessä ottelun jälkeen, mutta Mårts uskoo edelleen perinteisempään ruotsalaiseen linjaan.

– On outoa jos tuollaista tarvitaan. En tiedä tarvitsemmeko jotain neandertalilaisnäkökulmaa ja tarvitaanko huutamista, jotta pelaajat parantavat. Täytyy olla muitakin tapoja.