Huuhkajien entinen päävalmentaja Roy Hodgson on keitetty niin monessa liemessä – ja voisi hyvällä syyllä sanoa grillattukin – että moni olisi 70 vuoden iässä vetäytynyt jo ansaitulle eläkkeelle.

Mutta ei Hodgson ja puhtaat numerot kertovat syyn tähän: Vanhalla ketulla on vielä annettavaa jalkapallolle. Hodgson tarttui kovaan haasteeseen syyskuussa, kun Valioliigan alkukierrokset pisteittä ja maaleitta pelannut Crystal Palace oli ajautumassa täyteen kriisiin jo kauden alkuvaiheessa.

Kurssin kääntämiseen meni tovi, mutta nyt Palace on näyttämässä perävaloja putoamisviivalle. Viikonlopun 3-0-vierasvoitto Leicesteristä oli Palacelle jo kahdeksas perättäinen tappioton ottelu – pisin putki pääsarjassa 27 vuoteen – ja ”Kotkat” on jo sijalla 14. sarjataulukossa.

– Oli tilanne jossa katsoimme kaikkia edellämme ja ero oli valtava. Sen jälkeen olemme kuitenkin alkaneet pelata kuten muutamassa viime ottelussa ja jos pystymme vastaaviin esityksiin koko ajan toukokuulle saakka, olemme ainakin antaneet itsellemme mahdollisuuden, Hodgson sanoi BBC Sportille Leicester-voiton jälkeen.