Rovaniemen Palloseura nöyrtyi torstai-iltana kovan taistelun jälkeen ja tippui Eurooppa liigan karsinnoista kreikkalaiselle Asteras Tripolikselle. Yhteismaaleiksi kirjattiin 5-3.

Ensimmäinen Oulussa pelattu osa päättyi 1-1-lukemiin. Tripolissa Palloseura sai shokkialun, kun Asteras siirtyi 12. minuutilla 1-0 ja 45. 2-0 -johtoon. Toinen maali tuli pilkulta ja tilanneessa näytettiin myös maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenille punaista.

– Aloitimme ottelun pirteästi, mutta sitten he pääsivät johtoon. Maalivahtimme ei saanut nyrkkeiltyä korkeaa palloa kunnolla ja he pääsivät laittamaan tyhjiin, kapteeni Antti Okkonen kertasi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– En osaa sanoa pilkusta sen enempää, mutta kyllähän punainen tuntui todella raa’alta ratkaisulta.

RoPS nousi toisella 45-minuuttisella tasoihin, joka olisi vierasmaalisäännön mukaan riittänyt heille jatkopaikkaan. Rutinoitunut Asteras tuli kuitenkin ylivoimalla lujaa iski tarvittavat maalit voittoon.

– Olimme tehokkaita ja teimme paikoista maalit. Se oli huikea nousu, olen todella ylpeä joukkueesta.

– Nyt harmittaa, mutta huomenna lähdemme päät pystyssä kotiin. Pelit jatkuvat Lahtea vastaan sunnuntaina. Osoitimme viimeksi IFK Mariehamnin vieraana, että meillä on tulossa uusia pelaajia mukaan kovalla vauhdilla. Olemme olleet vireessä liigassa, tästä on hyvä jatkaa, ”Suke” päätti.