Roman Eremenko ei pelaa Huuhkajien EM-karsinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi perjantaina ilmestyneessä Huucast-podcastissa, että Roman Eremenko ei ole Huuhkajien mukana syksyn EM-karsintaotteluissa.

Kanerva julkistaa miehistönsä syyskuun Kreikka- ja Italia-otteluihin maanantaina. Viime syksynä kahden vuoden dopingpannasta vapautunut Eremenko ilmaisi aiemmin talvella olevansa halukas palaamaan maajoukkueympyröihin. Keväällä loukkaantumiset olivat esteenä, mutta täyteen pelikuntoon Rostovissa palannutta Eremenkoa ei nähdä edelleenkään maajoukkueen paidassa. Kanerva kertoo keskustelleensa asiasta Eremenkon kanssa tällä viikolla.

– Keskustelun lopputulos on se, että hän ei tule olemaan mukana. Hän koki pohdittuaan pitkään ja aprikoituaan asiaa, että hän ei ole sillä tavalla valmis liittymään joukkueeseen.

– Hän koki jopa vähän epäoikeudenmukaiseksi sen, että hän tulisi nyt tähän ryhmään mukaan. On seurannut meidän pelejä ja ollut iloinen, että homma toimii. Kokonaisvaltaisesti hän on ajatellut omaa tilannettaan ja päätyi siihen, että ei ole valmis tulemaan joukkueeseen, Kanerva kertoi podcastissa.

Päätös sulkee samalla Eremenkon oven loppujen EM-karsintaotteluiden osalta. Maajoukkueuran lopullista päättymistä ei ole vielä kuitenkaan syytä julistaa.

– Minulla on se periaate, että jos näihin projekteihin lähdetään, niin sitten sitoudutaan täysillä mukaan. Hän ymmärsi hyvin tämän syyn ja tämä ei tarkoita välttämättä sitä, että maajoukkueura on tässä. Tämän projektin osalta se on taputeltu, katsotaan jatko sitten myöhemmin, Kanerva linjasi.

Kuuntele Kanervan Huucast-haastattelu kokonaisuudessaan Suplassa


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.