Saksan Bundesliigan kevätkierroksen ensimmäinen ottelukierros pelataan loppuun sunnuntaina. Tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin johdolla Bayern varmisti jo viikolla ”talvimestaruutensa” eli sarjan ykkössijan Bundesliigan puolivälissä. Nyt joukkueella on loistava tilaisuus ottaa lisää etumatkaa sarjan keulassa, johtuen lauantain tuloksista.

Leipzig koki yllätystappion Mainzille ja Leverkusen hävisi Wolfsburgille. Bayern johtaa sarjaa neljän pisteen erolla jo ennen sunnuntain vierasottelua Schalkea vastaan. Jos Bayern voittaa, niin kuin kaiken järjen mukaan tapahtuu, ero venähtää jo seitsemään pisteeseen ennen Leipzigia.

Bayernin sunnuntainen vastustaja Schalke pelaa painajaismaista kautta. Joukkue on sarjan viimeisenä, tilillään yksi voitto. Perinteinen Schalke on vahvistanut joukkuettaan hankinnoilla – esimerkiksi Bosnian maajoukkuemies Sead Kolasinac tuli Arsenalinsta ja joukkueen takavuosien maalitykki Klaas-Jan Huntelaar Ajaxista. Bayernin tähtipelaajiin kuuluva Joshua Kimmich ennakoikin, että sarjakärjen täytyy varautua taisteluun pääsarjapaikasta taistelevan joukkueen kanssa.

– Schalkella ovat selät seinää vasten. Heillä on uusia pelaajia ja odotan, että he laittavat ihan kaikkensa peliin, Kimmich ennakoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Myös Schalken valmentaja Christian Gross haluaa luoda uskoa siihen, että sarjan hännänhuippu voisi horjuttaa kärkijoukkuetta.

– Jalkapallossa on aina mahdollisuus. Joukkue uskoo edelleen asettamaansa tavoitteeseen. Me tiedämme, kuinka vaikeaa se on, mutta uskomme, että pystymme joukkueena tavoitteen saavuttamaan, Gross arvioi.

Ensimmäinen tavoite olisikin varmasti ainakin pisteen nappaaminen Bayernilta ja sitä kautta paluu säilymiskamppailuun. Ero karsijan paikalle on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

Schalken ja Bayernin välinen Bundesliigakamppailu alkaa 16.30 ja sunnuntain toinen ottelu, häntäpään ottelu Hoffenheimin ja Kölnin välillä, 19.00. Ottelut näytetään V sportin ja Viaplayn kautta.