Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kävi laajassa Iltalehden haastattelussa läpi viime syksyä, tulevan vuoden kuvioita ja vähän pelaajatilannettakin. Yksi mielenkiintoisista, mahdollisista, uusista kasvoista on Schalken riveissä mukavasti minuutteja syksyllä saanut nuori toppari, Malick Thiaw.

Vielä on täysin epävarmaa, valitseeko Thiaw Suomen edustamakseen maajoukkueeksi, mutta Kanerva kertoo, että hyvä keskusteluyhteys on senegalilais-saksalais-oululaiseen lupaukseen luotu.

- Malickilla ei ole vielä Saksan passia. Hän sanoi haluavansa pitää meidät ajan tasalla, milloin saa passin ja muut asiat kuntoon. Meillä oli oikein hyvä keskustelu, ja hän arvosti sitä, että olin yhteydessä, Huuhkajien pääluotsi Markku Kanerva kertoo Iltalehdessä.

Kysymykseen siitä, onko Thiaw sanonut kiinnostuneensa Huuhkajissa pelaamisesta, vastaus oli selvä: ”kyllä”.

Samalla Kanerva pohti myös valintatilannetta toppareiden osalta ja yleisestikin. Kanerva muistutti, että topparitilanne ei ole tällä hetkellä huono. Kilpailu on kovaa, kuten on muillekin pelipaikoille. Markku Kanerva ennakoikin, että edessä on positiivinen päänsärky.

– Kisajoukkueen valitseminen on varmasti valmentajaurani kovin paikka. Noin 35 pelaajasta pitää valita 23 pelaajan ryhmä, Kanerva mietti Iltalehden haastattelussa.