Kisojen mustaksi hevoseksikin leimattu Belgia kohtaa illan ensimmäisessä välieräkamppailussa Argentiinan. Molemmat joukkueet ovat päätyneet täsmälleen samanlaisiin lopputuloksiin. Argentiina ja Belgia selvittivät molemmat oman lohkonsa voittaen jokaisen ottelunsa tiukasti yhden maalin turvin. Molemmat joukkueet voittivat myös neljännesvälieränsä vasta jatkoajalla. Argentiina kukisti Sveitsin 1-0 120 minuuttia pelatussa ottelussa ja Belgia voitti USA:n jatkoajalla 2-1.

Argentiina ei ole joukkueena ollut ollenkaan vakuuttava ja maa on selvittänyt tiensä tähän asti lähestulkoon pelkästään Lionel Messin ja Angel Di Marian voimin. Vaikka Argentiinan maali pysyikin puhtaana Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa oli joukkueen maalivahdin Sergio Romeron työskentely ajoittain todella haparoivaa ja se varmasti söi hieman joukkuepelaajien luottamusta häntä kohtaan. Argentiinan on myös huomattavasti petrattava puolustuksessa, jos se mielii kukistaa Belgian ja edetä välieriin.

Belgian joukkueessa onnistumisia on kertynyt useammalekin pelaajalle. Nuorista pelaajista Kevin De Bruyne ja Divock Origi ovat esittäneet todella pirteitä otteita. Lisäksi Manchester Unitedissa viime kaudella huonosti pelannut Marouane Fellaini on palannut omalle tasolleen turnauksessa. Belgian maalivahtipelikin toimii. 22-vuotias Thibaut Courtois on jatkanut hyviä otteitaan myös MM-kisoissa.

Kamppailu tulee olemaan todella tasainen ja tulosta on aivan mahdotonta ennakoida etukäteen. Ratkaisua haetaan melko varmasti jatkoajalta tai rangaistuspotkukilpailusta. Ottelu alkaa kello 19 Suomen aikaa.