Real Madridin seurajohto on pitänyt hätäkokouksen, jossa se on tavannut seuran faniryhmän Grada Fansin kaksi suuressa asemassa olevaa jäsentä. Osapuolet kokoontuivat käsitelläkseen seuran johtoportaan kuulemia epäilyjä fanien mahdollisesta protestoinnista tulevan lauantain kotiottelussa.

Johtoporras järjesti tapaamisen lykätäkseen fanien suunnittelemaa protestia, joka johtuu Realin heikosta alkukaudesta. Protesti on espanjalaisen AS:n mukaan suunniteltu järjestettäväksi ainakin Realin pelaajia ja erityisesti joukkueen espanjalaiskapteenia Sergio Ramosia kohtaan.

Espanjalaisen Cadina Serin radio-ohejlma El Larguero kertoo, ettei Realissa haluta fanien käytöksen heijastuvan kentälle, kun valkopaidoilla on jo muutenkin vaikeaa. Kymmenestä La Ligan ottelusta on kasassa vaivaiset 14 pistettä, ja sijoitus on vasta yhdeksäs. Ero sarjakärki Barcelonaan on seitsemän pistettä.

– Tämä on joukkue, joka voitti Mestarien liigan. Nyt kun asiat ovat huonosti, tarvitsemme aktiivisen kannustusryhmän joukkueen taakse enemmän kuin koskaan. Hiljaa pysyminen ei ole vaihtoehto, kaikui seurajohdon viesti faniryhmän johdolle.

Monen Realin kannattajan mitta täyttyi viimeistään sunnuntaina, kun joukkue hävisi Barcelonalle murskalukemin 1-5 El Clasicossa. Ramosiin kannattajat ovat tyytymättömiä kapteenin kritisoitua Casemiron peliä heti ottelun jälkeisessä hikihaastattelussa.

Grada Fans pohtii eri tapoja protestoida ja yksi niistä on olla ilmaantumatta lauantain kotiotteluun Valladolidia vastaan. Sen kautta fanit kokisivat saavansa ilmaistua tyytymättömyytensä seuran toimintatapoja kohtaan.

Real ilmoitti maanantaina erottaneensa manageri Julian Lopeteguin. Vetovastuun seurassa kantaa toistaiseksi kakkosjoukkue Real Madrid Castillan päävalmentajana toiminut Santiago Solari, joka edusti seuraa pelaajaurallaan 2000-2005.