Real Madrid pettää, Barcelona pettää – pitäisikö pala kunniaa antaa Athletic Bilbaollekin?

© Kuva: Getty Images

Espanjan Supercupin ratkaisuvaiheet kiteytyivät kahteen asiaan. Ensin alisuorittaa Real Madrid ja sen jälkeen Barcelona. Kumikin häviää vuoron perään ja samalle joukkueelle. Mutta puhutaanko Supercupin voittajasta eli Athletic Bilbaosta?

Vastaus on yksiselitteinen: ei puhuta. Välierän jälkeen keskityttiin Real Madridin lammasmaisen esityksen ruotimiseen ja spekulointiin päävalmentaja Zinedine Zidanen asemalla. Sama virsi jatkui finaalin jälkeen Barcelonan osalta ja lisämausteeksi saatiin vielä Lionel Messin uran ensimmäinen suora punainen kortti.

Fakta kuitenkin on, että puhtaasti tilastojen valossa baskiseura ansaitsi voiton molemmissa otteluissa. Athleticin nousu finaalissa tappion partaalta jatkoajalle ja lopulta voittoon jäi kuitenkin täysin vastustajan kritisoinnin varjoon. Samoin muuten jäi se, että toinen baskiseura Real Sociedad oli tappiostaan huolimatta pelillisesti ”Barcaa” vahvempi omassa välierässäänkin.

On toki luontevaa, että kaksi suurseuraa ovat valokeilassa niin Espanjassa kuin laajemminkin jalkapalloilevassa maailmassa. Silti on jokseenkin kornia, että jonkun muun seuran menestys kuitataan ”suurten” ongelmilla. Athletic teki tempun, johon ei taida kovin moni muu seura olla koskaan pystynyt – sekä ’Los Blancos’ että ’Blaugrana’ nurin samalla viikolla. Ehkä olisi aika nostaa hattua?

Ja ehkä olisi aika kiinnittää huomiota tarkemmin myös La Ligan sarjataulukkoon. Real Madrid on toki kakkosena ja Barcelona kolmantena, mutta… Atlético Madrid porskuttaa kärjessä jo mukavalla erolla ja Diego Simeonen miehistöllä on vielä kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin ”suurella” kaksikolla.

Mestarit muistetaan ja ilman mestaruuksia sekä Real Madrid että Barcelona ovat kriisissä ja vielä enemmän kuin sitä – ne uhkaavat olla vain keskinkertaisuuksia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.